Home » MODDING HQ 1.13 » v1.13 Bug Reports » BUGZILLA report all bugs here!
Re: BUGZILLA report all bugs here![message #221290] Mon, 15 June 2009 22:57 Go to previous messageGo to next message
Gorro der GrĂ¼ne

 
Messages:1540
Registered:March 2009
Location: Broadwurschd-City
Just wait till the program has done it's subroutines.

Same problem is activatingin some hotkeys on my machine (2*2,2GHz 6GB Ram) while the progran wants to display some messages -> crash
Re: BUGZILLA report all bugs here![message #222421] Sun, 21 June 2009 17:19 Go to previous messageGo to next message
IBNobody

 
Messages:5
Registered:June 2009
Logisteric
so you call it a bug when you order an action (quickload) while another one (explosion) has not yet ended? how on earth is a ten-year-old program supposed to handle that?


The bug is 1.13 related. JA2 1.12 vanilla did not have this save/load bug. That's why I reported it.
Re: BUGZILLA report all bugs here![message #222423] Sun, 21 June 2009 17:38 Go to previous messageGo to next message
Logisteric

 
Messages:3381
Registered:December 2008
Location: B
iirc, you simply couldn't quickload during enemy action and when you tried while stepping on a mine during your turn you got the same ctd

qed
Re: BUGZILLA report all bugs here![message #222845] Tue, 23 June 2009 17:15 Go to previous messageGo to next message
4ERNEV

 
Messages:17
Registered:May 2009
Location: EU
http://img29.imageshack.us/img29/7150/internetrzz.th.png

this happens to my game now, after i updated with the latest files from the svn ?! what is it wrong now Smile
Re: BUGZILLA report all bugs here![message #222862] Tue, 23 June 2009 17:33 Go to previous messageGo to next message
gmonk

 
Messages:646
Registered:April 2002
Location: Newfoundland, Canada
Looks like your ja2_options.ini doesn't taste so good to the new code.

Any other mods installed? Are the values in your ja2_options file inside the recommended settings?

Try backing up your ja2_options and downloading it from SVN to see if the problem goes away.
Re: BUGZILLA report all bugs here![message #222884] Tue, 23 June 2009 18:22 Go to previous messageGo to next message
4ERNEV

 
Messages:17
Registered:May 2009
Location: EU
Try backing up your ja2_options and downloading it from SVN to see if the problem goes away.

byt how do i do that? Smile
Re: BUGZILLA report all bugs here![message #222887] Tue, 23 June 2009 18:32 Go to previous messageGo to next message
Shanga

 
Messages:3529
Registered:January 2000
Location: Danubia
4ERNEV

this happens to my game now, after i updated with the latest files from the svn ?! what is it wrong now Smile


Quote:

Quote:

Try backing up your ja2_options and downloading it from SVN to see if the problem goes away.

byt how do i do that?


My brain just halted for a moment here. So you updated from SVN, then you don't know how to update from SVN? Or you don't know what "backup" means?

Just download Kaerar's latest single-click installer exe and be done with it.

[Updated on: Tue, 23 June 2009 18:33] by Moderator



Re: BUGZILLA report all bugs here![message #222898] Tue, 23 June 2009 19:16 Go to previous messageGo to next message
gmonk

 
Messages:646
Registered:April 2002
Location: Newfoundland, Canada
Rename ja2_options.ini to ja2_options.bak and reupdate via SVN. That will download the ja2_options.ini from SVN. You may need to re-edit any preferred settings you were using.
Re: BUGZILLA report all bugs here![message #222899] Tue, 23 June 2009 19:23 Go to previous messageGo to next message
4ERNEV

 
Messages:17
Registered:May 2009
Location: EU
in folder data-1.13 theres a file ja2options.ini when renamed to ja2options.bak then update with svn new file downloaded and then when launched the game same error exactly as shown in the picture !??
Re: BUGZILLA report all bugs here![message #222900] Tue, 23 June 2009 19:38 Go to previous messageGo to next message
gmonk

 
Messages:646
Registered:April 2002
Location: Newfoundland, Canada
On that screen it says an error message was created. What are the contents of that file?
Re: BUGZILLA report all bugs here![message #222910] Tue, 23 June 2009 20:30 Go to previous messageGo to next message
jay.pea

 
Messages:26
Registered:March 2009
Location: Munich, Germany
"Sell all items of the same kind" (ALT+Y) sells items with ownership.
The unintentional result can be hostile sectors.
Even though it is more an annoyance than a bug i think it should be fixed.

"Sell all items in sector" does not sell items with ownership.
Re: BUGZILLA report all bugs here![message #222916] Tue, 23 June 2009 20:54 Go to previous messageGo to next message
BirdFlu

 
Messages:445
Registered:September 2007
Location: Lampukistan
But the error is not in ja2_options.ini, these are mere warnings. The real error is that your Items.xml is either missing or invalid. It's right there on the screen.

Re: BUGZILLA report all bugs here![message #222917] Tue, 23 June 2009 20:57 Go to previous messageGo to next message
gmonk

 
Messages:646
Registered:April 2002
Location: Newfoundland, Canada
Leave it to me to overlook the obvious and hunt around in the other crap on that screen! Embarrassed
Re: BUGZILLA report all bugs here![message #223004] Wed, 24 June 2009 06:37 Go to previous messageGo to next message
Kaerar

 
Messages:2050
Registered:January 2003
Location: Australia :D
My Single Click Installer (from my sig) should make life easier 4ERNEV Very Happy


Re: BUGZILLA report all bugs here![message #223221] Wed, 24 June 2009 23:16 Go to previous messageGo to next message
4ERNEV

 
Messages:17
Registered:May 2009
Location: EU
did good with the installer, but onother problem occured, saved game wont load omg!!
Re: BUGZILLA report all bugs here![message #223222] Wed, 24 June 2009 23:43 Go to previous messageGo to next message
Headrock

 
Messages:1775
Registered:March 2006
Location: Jerusalem
Quote:
"Sell all items of the same kind" (ALT+Y) sells items with ownership.
The unintentional result can be hostile sectors.
Even though it is more an annoyance than a bug i think it should be fixed.

"Sell all items in sector" does not sell items with ownership.


I've got a very basic fix for that, I'll send it to RoWa.


Re: BUGZILLA report all bugs here![message #223255] Thu, 25 June 2009 01:51 Go to previous messageGo to next message
Kaerar

 
Messages:2050
Registered:January 2003
Location: Australia :D
4ERNEV
did good with the installer, but onother problem occured, saved game wont load omg!!

The savegame must have been from a pretty different version of the game or from a VFS setup game (later than SVN 1127).I'm not sure there is much you can do about that now Sad


Re: BUGZILLA report all bugs here![message #223351] Thu, 25 June 2009 18:55 Go to previous messageGo to next message
4ERNEV

 
Messages:17
Registered:May 2009
Location: EU
see, here's what prevent the saved game from loading !?

http://img155.imageshack.us/img155/7750/eporr1.th.png
Re: BUGZILLA report all bugs here![message #223397] Thu, 25 June 2009 22:54 Go to previous messageGo to next message
BirdFlu

 
Messages:445
Registered:September 2007
Location: Lampukistan
Interesting, never seen this one before.
You need to tell us exactly what versions of the game and data you are using and you need to send in your savegame file.
According to the error message you either really have not enough RAM or your savegame file was corrupted. Maybe it's just too old, but i thought that the version numbers checking should prevent crashes. For me it looks like a value is read from the savegame that gives the number of something. If the file structure has changed, then the value at this position in invalid. So, if this invalid number is too large, then you will try to allocate more memory than you have, which must fail. In either case, there is no way of knowing what exactly went wrong, unless you send in the savegame file. And there is probably no way of fixing your savegame.

Re: BUGZILLA report all bugs here![message #223426] Fri, 26 June 2009 01:21 Go to previous messageGo to next message
Headrock

 
Messages:1775
Registered:March 2006
Location: Jerusalem
Quote:
see, here's what prevent the saved game from loading !?


That's just bizarre... Are you using Vista by any chance?

(Also, what Birdflu said)


Re: BUGZILLA report all bugs here![message #223488] Fri, 26 June 2009 10:04 Go to previous messageGo to next message
4ERNEV

 
Messages:17
Registered:May 2009
Location: EU
xp pro sp3, ram is 1k, i dont mind send you the save game, but how do i do that Smile
Re: BUGZILLA report all bugs here![message #223494] Fri, 26 June 2009 10:40 Go to previous messageGo to next message
gmonk

 
Messages:646
Registered:April 2002
Location: Newfoundland, Canada
4ERNEV
ram is 1k


AHA! There's your problem right there! :biglaugh:

Edit: Do you have a mediafire account? You could upload it and post the download link here. Smile

[Updated on: Fri, 26 June 2009 10:48] by Moderator

Re: BUGZILLA report all bugs here![message #223496] Fri, 26 June 2009 11:28 Go to previous messageGo to next message
4ERNEV

 
Messages:17
Registered:May 2009
Location: EU
here it is:
http://www.mediafire.com/file/nignrnjtg5m/QuickSave.sav
Re: BUGZILLA report all bugs here![message #223946] Sun, 28 June 2009 12:40 Go to previous messageGo to next message
ebak

 
Messages:5
Registered:June 2008
BUG: Cannot save game in Multiplayer mode

When trying to save/quicksave, screen says ERROR SAVING THE GAME!
DEBUG: ERROR WRITING HISTORY... the game saves it anyway

BUT when trying to load any MP saved game, the game says:
Internal error in reading mercenary/vehicle slots from save file: number of slots in save file (20) differs from slots in .ini (26)

When I try to modify the mercenary/vehicle slots through the INI Editor, the error is replaced by creature slots. Changing the creature slots still results in an error...


Re: BUGZILLA report all bugs here![message #223953] Sun, 28 June 2009 13:18 Go to previous messageGo to next message
BirdFlu

 
Messages:445
Registered:September 2007
Location: Lampukistan
4ERNEV
see, here's what prevent the saved game from loading !?

http://img155.imageshack.us/img155/7750/eporr1.th.png

As i said, it was a corrupt savegame. The item 53 in the sector I14 was saved incorrectly. Maybe it was damaged afterward, or maybe your hard disc is failing. Anyway, this savegame is lost.

Maybe we should switch an XML savegame format. It would be easier to find and to fix errors.

Re: BUGZILLA report all bugs here![message #223962] Sun, 28 June 2009 14:01 Go to previous messageGo to next message
Kaerar

 
Messages:2050
Registered:January 2003
Location: Australia :D
If we could do that it would save a lot of hassle Smile


Re: BUGZILLA report all bugs here![message #224014] Sun, 28 June 2009 21:44 Go to previous messageGo to next message
4ERNEV

 
Messages:17
Registered:May 2009
Location: EU
this is very depressing Sad
Re: BUGZILLA report all bugs here![message #226023] Tue, 07 July 2009 16:15 Go to previous messageGo to next message
Flak

 
Messages:18
Registered:June 2009
Another bug for the latest version, civilian miners don't dissapear when bug attack the mine that some of them get themselves killed by the bugs which results in losing town loyalty.
Re: BUGZILLA report all bugs here![message #227558] Fri, 17 July 2009 10:15 Go to previous messageGo to next message
Sgt. Papiercorpse

 
Messages:26
Registered:July 2009
Location: Germany
Is Bugzilla still used or is there another way to submit bugs?

Currently playing the game again and I'd like to submit some bug reports.

Btw: How do I activate debug mode in game play? Some bugs cant be reproduced by savegame, so it would be nice to submit a stacktrace or smth. The bug report files are buggy too, so they are useless atm.
Re: BUGZILLA report all bugs here![message #227559] Fri, 17 July 2009 10:21 Go to previous messageGo to next message
gmonk

 
Messages:646
Registered:April 2002
Location: Newfoundland, Canada
Are you using a debug version?
Re: BUGZILLA report all bugs here![message #227562] Fri, 17 July 2009 10:41 Go to previous messageGo to next message
Sgt. Papiercorpse

 
Messages:26
Registered:July 2009
Location: Germany
Checked out the SVN version (latest englisch+german version) and it showed me some C assertions here and there, so I guess there's a debug version builtin, is it?
Re: BUGZILLA report all bugs here![message #231296] Tue, 18 August 2009 22:19 Go to previous messageGo to next message
grim

 
Messages:336
Registered:July 2006
Location: France
Hello,

Coming back to my favorite game, i tried to reinstall JA2 and v1.13 but encountered a problem. I will try to explain what kind of problem and how it happenned:

To summ up: on a fresh install of JA2 + v1.13 from SVN, i have a runtime error while loading the arrival on the island, saying:
Runtime Error
Press  to exit
File : .\utf8string.cpp
Line : 192
Function : utf8string::as_utf16
Invalid UTF8 character '

[Updated on: Tue, 18 August 2009 23:57] by Moderator

Re: BUGZILLA report all bugs here![message #232674] Sun, 06 September 2009 23:16 Go to previous messageGo to next message
dethica

 
Messages:40
Registered:September 2009
hi. first post here.
i'm using "JA2 1.13 3111 exe SVN@1183 Full"
and my team of 5 mercs are getting attacked by 60+ enemies (mostly grey soldiers) in the Drassen mine sector, on the second day.
is this normal behaviour?
i had to cheat-kill them, and that took two "alt+o" presses, cause another wave spawned when the first ones died.
Re: BUGZILLA report all bugs here![message #232675] Sun, 06 September 2009 23:24 Go to previous messageGo to next message
Logisteric

 
Messages:3381
Registered:December 2008
Location: B
did you skip the cut scene? deidreanne tells elliot to stage a massive counter-attack, doesn't she? you may turn it down in the ini - for most guys here it's fun to invent new ways to get rid of those bastards (with no help by gabby that is)

welcome to the pit, btw
Re: BUGZILLA report all bugs here![message #232676] Sun, 06 September 2009 23:28 Go to previous messageGo to next message
dethica

 
Messages:40
Registered:September 2009
yeah i've seen those like a dozen times, but i dont recall getting attacked by SIXTY men in the previous version.
the biggest attack i've had was in balime, and there were 30 guys that time. that was pretty "massive" in my opinion. but sixty is just insane, especially on the morning of your SECOND day. and im only playing the "experienced" difficulty mode.
Re: BUGZILLA report all bugs here![message #232677] Sun, 06 September 2009 23:30 Go to previous messageGo to next message
Logisteric

 
Messages:3381
Registered:December 2008
Location: B
sure, they are more on insane. it is in for quite some time now - and: does anyone force you to be there on the second day?
Re: BUGZILLA report all bugs here![message #233057] Sat, 12 September 2009 09:03 Go to previous messageGo to next message
arulcopm

 
Messages:10
Registered:July 2009
Location: USA =D
this SEEMS like a bug but is it?

after i make a new wep for JA2 and edit maps for some reason father walker john dissappears entirely........... i go to drassen church on day 1 at like 10:00 = not there 12:00 = not there then day 2 at 8:00 and so on hes not there =|
Re: BUGZILLA report all bugs here![message #233058] Sat, 12 September 2009 10:12 Go to previous messageGo to next message
orko_oskar

 
Messages:77
Registered:April 2007
Location: Sweden
Have you checked the local bars?
Re: BUGZILLA report all bugs here![message #233061] Sat, 12 September 2009 10:20 Go to previous messageGo to next message
Logisteric

 
Messages:3381
Registered:December 2008
Location: B
please up a file containing that map and the profdat you're using
Re: BUGZILLA report all bugs here![message #233073] Sat, 12 September 2009 16:56 Go to previous messageGo to previous message
Marlboro Man

 
Messages:1225
Registered:October 2005
Location: USA
The priest likes his booze. So sometimes he can be found at the bar in the middle sector, where you also find Carmen sometimes.


Previous Topic: 1440x900 resolution bug.
Next Topic: Mine income adjustment range
Goto Forum:
  


Current Time: Sun Sep 22 07:12:54 EEST 2019

Total time taken to generate the page: 0.02225 seconds