Home » PLAYER'S HQ 1.13 » JA2 Complete Mods & Sequels » AIMNAS » Getting it to run..... (Help !! Please....)
icon5.gif  Getting it to run.....[message #350875] Wed, 06 September 2017 03:53 Go to next message
Hastings

 
Messages:9
Registered:September 2006
Location: Rocky Mountains
Ok Folks ! I dunno what I did or didn't do that makes it impossible for me to get 1.13 going. But I'll tell you what I DID do... Please show me the error of my ways.....
1st, I downloaded the patch to 1.13 to my desktop (Win 10 Pro), I had a new install of JA2 at C:\Jagged Alliance, so I allowed the update to go there and overwrite everything. I followed the same procedure for the update to the 1.13 patch as well. (I have a habit of re-starting the PC after installations so I did that as well). When I attempted to start JA, it did not run, and did not show any messages at all. The programs Icon showed up in the task bar, momentarily, but then vanished..... SO..... What in the wide wide world of sports do I need to do, or not do.. ?? Thanks ahead of time for your help and a great addition to Great game... Have been playing this bugger for many years now off and on.... Thanks again...










Re: Getting it to run.....[message #350878 is a reply to message #350875] Wed, 06 September 2017 11:56 Go to previous messageGo to next message
tais

 
Messages:812
Registered:February 2008
Location: NL
First a few questions

- which version of windows are you running (oops, win10 it seems)
- which version of 1.13 are you trying to install, you should be able to see some four digit numbers in the filenames

This will help us help you to get the game running

*EDIT*
did you do all the windows 10 patching that you can find in the Docs folder, so copy the dll's and edit + execute the registry files?
did you install the MS Visual C++ 2005 x86 redistributable?

[Updated on: Wed, 06 September 2017 20:43]




IRC, pretty much the place to be! | Now also on Discord!


Re: Getting it to run.....[message #350885 is a reply to message #350878] Thu, 07 September 2017 06:05 Go to previous messageGo to next message
Hastings

 
Messages:9
Registered:September 2006
Location: Rocky Mountains
"Current official Release Version: Build: 7435, 28 August 2014
This is the latest version of 1.13 with all the fancy features included. It is by far the most stable version we have ever released.
It uses a 7-zip self extracting executable." (The main update), and the patch for that "Current official Update Version for Release 7435: Build: 7609, 25 October 2014
This update fixes certain bugs for the latest stable 7435 release. See revision history for more information." But NO, I did not do any patching that may have been spoke about in the Docs folder with the updates... SO, I shall try again and pay more attention. Hey, I sure appreciate the quick replies, and please bear with me... Lol...
Re: Getting it to run.....[message #350889 is a reply to message #350885] Thu, 07 September 2017 12:01 Go to previous messageGo to next message
tais

 
Messages:812
Registered:February 2008
Location: NL
Since you're posting in the AIMNAS forum.. I assume you are also trying to get AIMNAS working on 1.13, lemme guide you to getting that to work correctly

- Get the newest 1.13 SCI from Depri's Onedrive at https://onedrive.live.com/?id=13A6926EAC52083%21583&cid=013A6926EAC52083
- Download the newest AIMNAS from https://github.com/aimnas/core
- Prepare a clean JA2 installation, preferably in a folder like C:\Games\JA2, installing JA2 into root C: can also create some problems so just make a Games folder or something
- Extract the 1.13 SCI over you JA2 installation and always overwrite
- Extract the AIMNAS files over that installation and always overwrite
- Go to the Windows Compatibility Fixes folder inside your new JA2 1.13 installation, so for example C:\Games\JA2\Docs\Windows Compatibility Fixes
- You will find a ZIP file with a readme, some DLL files and some registry files, follow the readme to make sure 1.13 will run ok on your system
- Run the game

[Updated on: Thu, 07 September 2017 12:02]




IRC, pretty much the place to be! | Now also on Discord!


Re: Getting it to run.....[message #350901 is a reply to message #350889] Fri, 08 September 2017 21:12 Go to previous messageGo to next message
Hastings

 
Messages:9
Registered:September 2006
Location: Rocky Mountains
Ok, Got the newest SCI, but do I DL all those files at github? It gives me a list and I cannot tell which. Be patient... old.... Lol... Sure appreciate your help.
Re: Getting it to run.....[message #350902 is a reply to message #350901] Fri, 08 September 2017 21:27 Go to previous message
DepressivesBrot

 
Messages:3777
Registered:July 2009
There's a green button that says 'Clone or Download', click that and then 'Download Zip'



Chat with us!
#bearpit on IRC
Discord
Get your latest 1.13 Builds
(Pls don't use my forum PMs for general game queries)


Previous Topic: Mod installation how?
Next Topic: Creating an M79 CAWS
Goto Forum:
  


Current Time: Sat Nov 25 03:55:24 EET 2017

Total time taken to generate the page: 0.01187 seconds