Home » MODDING HQ 1.13 » v1.13 Bug Reports » v.1.13 made JA2 really slow....
v.1.13 made JA2 really slow....[message #356631] Wed, 06 February 2019 21:45 Go to next message
jcsang

 
Messages:7
Registered:February 2019
So I followed the instructions on how to install v.1.13, and after I made some resolution changes in the INI editor, finally got it to work. It looks absolutely awesome so far, except that it runs at a crawl. My wife was asking me why there were many white slithering snakes in the game, and lol, she meant the bullets that was taking their sweet time to go where they will. I have to click 5 or 6 times to get the mercs to go anywhere, especially to get them to run. And getting my team to walk/run across the sector to find that last enemy just takes forever. Any idea what could be causing this? My computer is a decent gaming rig that's only a year old, so that shouldn't be an issue.
Re: v.1.13 made JA2 really slow....[message #356632 is a reply to message #356631] Wed, 06 February 2019 22:11 Go to previous messageGo to next message
edmortimer

 
Messages:1190
Registered:January 2015
Location: Home Free
Apply the Windows Compatibility Fix located in the Docs folder in the game folder. That should do it. I only needed the .DLL files, some people need the Registry fix.




Arulco Vacations Blog

Arulco Vacations Bears Pit Forum


Re: v.1.13 made JA2 really slow....[message #356633 is a reply to message #356631] Wed, 06 February 2019 22:41 Go to previous messageGo to next message
jcsang

 
Messages:7
Registered:February 2019
The links in the text file in that Windows Compatibility Fix are all in a forum that no longer works. There's a folder with windows 8 fixes, but I'm running Windows 10. One of the broken links mentioned problems with an ati radeon 4870, I do have an ati card, a radeon rx570. Did you say there's supposed to be dll's and registry fixes in there? I only found the one text file and the windows 8 folder.

[Updated on: Wed, 06 February 2019 22:46]

Re: v.1.13 made JA2 really slow....[message #356634 is a reply to message #356633] Wed, 06 February 2019 22:59 Go to previous messageGo to next message
edmortimer

 
Messages:1190
Registered:January 2015
Location: Home Free
Use the Windows 8 fix - it is for Win 8+. The .DLL files are in that folder. If it's the Radeon causing the problem, then I can't help you. But try moving the .DLLs to the main game folder and see what happens.




Arulco Vacations Blog

Arulco Vacations Bears Pit Forum


Re: v.1.13 made JA2 really slow....[message #356639 is a reply to message #356634] Thu, 07 February 2019 20:01 Go to previous message
jcsang

 
Messages:7
Registered:February 2019
That did it! Thank you so much for that tip, I wasn't able to reply earlier since I was busy marveling at the new speedy gameplay. So long, white slithering snakes!
Previous Topic: Windows 10 issues
Next Topic: Helicopter out of fuel?
Goto Forum:
  


Current Time: Mon Feb 18 04:20:50 EET 2019

Total time taken to generate the page: 0.01069 seconds