Home » PLAYER'S HQ 1.13 » JA2 Complete Mods & Sequels » JA2 Renegade Republik » New beta, known issues!
Re: New beta, known issues![message #188082] Tue, 10 June 2008 00:54 Go to previous messageGo to next message
lockie

 
Messages:3968
Registered:February 2006
Location: Scotland
just installed ja2 gold , added 1.13 to it , added RR to that ,all as instructions, when I try to use rr b17 exe , it says fmod.dll not present , although it is inside ja2 folder alongside rr folder , what haven't I done ?


Re: New beta, known issues![message #188086] Tue, 10 June 2008 00:58 Go to previous messageGo to next message
the scorpion

 
Messages:1842
Registered:September 2004
Location: CH
don't know. maybe fmod.dll was updated or something? you may try an older fmod.dll that works.
Re: New beta, known issues![message #188087] Tue, 10 June 2008 01:00 Go to previous messageGo to next message
lockie

 
Messages:3968
Registered:February 2006
Location: Scotland
and this would be where ??


Re: New beta, known issues![message #188088] Tue, 10 June 2008 01:01 Go to previous messageGo to next message
lockie

 
Messages:3968
Registered:February 2006
Location: Scotland
the 1.13 version seems to be the newest , with niv and svn included in kaerars one click instal , this info any help ?


Re: New beta, known issues![message #188091] Tue, 10 June 2008 01:35 Go to previous messageGo to next message
the scorpion

 
Messages:1842
Registered:September 2004
Location: CH
maybe try this fmod.dll (right-clikc, save target as...)

http://www.freewebs.com/ja2vengeance/fmod.dll

it must be in the same folder where RR beta17 is.


if that doesn't help, it might be an installation problem
have you ever had a working installation of RR before?

the data must be so:

ja2 folder/ here is ja2.exe, rr beta 17 exe, fmod.dll, such stuff
data folder/ data-1.13 folder/ data-renegade folder

hope this helps. I don't think these dll files are updated often, so it's probably some sort of installation issue.

Re: New beta, known issues![message #188100] Tue, 10 June 2008 09:14 Go to previous messageGo to next message
lockie

 
Messages:3968
Registered:February 2006
Location: Scotland
thanks scorp , try it tonight .

EDIT: ok , it loaded ok , with heading beta 17 , thats the exe I chose ,letter from consel ,
why maps the same as ja2 ? airport has different name ,usual layout , and drassen is same, also why do I have lbe gear and backpack in inventory , can't seem to use em ,stopped at drassen mine , no saves am I supposed to see same map overview or have I done something wrong , ( what ? )

( d/loaded kaerars 1 click 1.13 c/w niv and svn , could this be problem ?)Frustratingly almost there it seems . Bugger :hmm:
EDIT : when starting b17 exe , same message for missing dll , so moved exe out of rr folder to
ja2 folder tried again and it started , with 1st edit results . so ........?

[Updated on: Wed, 11 June 2008 13:36] by Moderator



Re: New beta, known issues![message #188268] Wed, 11 June 2008 13:53 Go to previous messageGo to next message
the scorpion

 
Messages:1842
Registered:September 2004
Location: CH
if you have the same maps as ja2, your install is somehow wrong.

so you have a full install of ja2 1.13 mod.

now you just do the following: you extract the content of the archive of rr, and later also the patches and additions, to the place where ja2.exe is located
extract all files at once, don't create any additional folders, allow overwriting (ja2.ini i think it is)

important: first 1.13, then RR.

check if the rr beta17 exe is where all the exe's are (ja2.exe, xml editor exe, whatever you have)

check that ja2.ini points to "data-renegade"

check that you have three folders at the same level, one is called "data" the other one is called "data-1.13" the third and most important one is called "data-renegade"


your attempt in the first edit was the better one, i think you only had ja2.ini wrong in the first edit, in the second edit it reads more like having the exe in the wong place.
Re: New beta, known issues![message #188313] Wed, 11 June 2008 21:19 Go to previous messageGo to next message
lockie

 
Messages:3968
Registered:February 2006
Location: Scotland
hey , neat new icon !!

as for install , nup !
ok , in ja2 gold folder we have : data folder , b17 exe ,RR folder ,backenddll , fmoddll ,ini exe ,
map exe , xml exe ,ja2 mpini , patch 112 ,readme rev . readme html ,xml editorinit ,xml editor setting ,inieditor ,clcd16 , clcd32 ,dplayerx , drvmgt ,installog ,ja21.13 2142snv1001full ,ja2ini , ja2set ,mss32dll ,jamanualpdf ,readmedoc ,register ,sfi ico , sfiwebsite ,
smack32 , unwise exe, ja2exe ,data 1.13

still going to 1.13 only .
and yes , ini set to renegade !
what haven't I done ??


Re: New beta, known issues![message #188319] Wed, 11 June 2008 21:30 Go to previous messageGo to next message
Marlboro Man

 
Messages:1265
Registered:October 2005
Location: USA
You are starting the game by double clicking the b17 exe are you not? And you are clicking save after changing the ini setting to renegade? If you don't save it, it reverts back to the default.


Re: New beta, known issues![message #188322] Wed, 11 June 2008 21:35 Go to previous messageGo to next message
the scorpion

 
Messages:1842
Registered:September 2004
Location: CH
this is hard to figure from a distance
it reads as if you have done everything. But apparently we're missing something.



ja2.ini must point to the new folder. their names must match

"data-renegade"

is this what you refer to as the "rr folder" ?

if these match then it can't go to 1.13...


*edit*

yeah, true, make sure any writing protection or stuff is off ja2.ini, saving is of course required as well.
Re: New beta, known issues![message #188325] Wed, 11 June 2008 21:41 Go to previous messageGo to next message
lockie

 
Messages:3968
Registered:February 2006
Location: Scotland
yup , game starts but 1.13 .
and default setting seems to be data renegade , though I saved to be sure , still 1.13 , I assume front screen says RR somewhere ?


Re: New beta, known issues![message #188328] Wed, 11 June 2008 21:45 Go to previous messageGo to next message
lockie

 
Messages:3968
Registered:February 2006
Location: Scotland
at sirtech screen, it does say beta 17 ,but still 1.13 .


Re: New beta, known issues![message #188333] Wed, 11 June 2008 21:51 Go to previous messageGo to next message
the scorpion

 
Messages:1842
Registered:September 2004
Location: CH
if you start the game, there would be an RR intro.

the RR beta never sais RR but there's no sirtech screen as far as i recall.

just go on and see if you get that dark main menu background with some soldiers with dogs... you can't miss it if it's there.
Re: New beta, known issues![message #188338] Wed, 11 June 2008 21:58 Go to previous messageGo to next message
lockie

 
Messages:3968
Registered:February 2006
Location: Scotland
nups Sad


Re: New beta, known issues![message #188339] Wed, 11 June 2008 22:00 Go to previous messageGo to next message
lockie

 
Messages:3968
Registered:February 2006
Location: Scotland
sirtech screen , and when clicked , beta 17 writing on top fading to usual 1.13 screen


Re: New beta, known issues![message #188495] Thu, 12 June 2008 22:41 Go to previous messageGo to next message
lockie

 
Messages:3968
Registered:February 2006
Location: Scotland
total reinstall , used 2085 1.13 ,same result! Mad changed ini to data-renegade , used updated 17 exe , blowed if I can figure it out . am scunnered ! :sadyellow: , still starts up as 1.13 .
grrrrr , probably something totally silly , but WHAT ?


Re: New beta, known issues![message #188501] Thu, 12 June 2008 23:02 Go to previous messageGo to next message
the scorpion

 
Messages:1842
Registered:September 2004
Location: CH
it must be something totally unexpected...

let's go through the process once more:

you have updated to 2085 1.13.

now the next step is to extract the RR files from the downloadarchive to the folder where ja2 is (for this purpose, open the ja2 download archive using whatever tool yo use for the purpose. then drag-and-drop all contents, namely RR beta 17 exe, the data-renegade folder and all the rest to this location)

the tool would ask you to overwrite ja2.ini now, agree to do so.

it is probably better to remove any writing protection or shit from ja2.ini before in case there was one

then apply the patches and additions the same way, with faces addition being the last part to add.

now the only thing left to do is run the RR beta 17 exe.

Try to keep those 4 things in mind, they are the key elements:

1. the custom data is where it is supposed to be, data-renegade folder exists and has all its content (around 500 megs or so.. a lot in any case)

2. ja2.ini points to data-renegade as custom data folder location

3. you use RR beta17 exe, not via any shortcuts or anything.

4. Make sure you have the patches installed especially if you want to play 640x480
Re: New beta, known issues![message #188503] Thu, 12 June 2008 23:06 Go to previous messageGo to next message
lockie

 
Messages:3968
Registered:February 2006
Location: Scotland
how do I take a screenshot and post it here for you to see ?


Re: New beta, known issues![message #188505] Thu, 12 June 2008 23:12 Go to previous messageGo to next message
Uriens

 
Messages:325
Registered:July 2006
Press print screen - open paint - paste - use 'save as' in paint (preferably as jpg if possible) - upload it to some free image site like Photobucket - link from there.
Re: New beta, known issues![message #188509] Thu, 12 June 2008 23:35 Go to previous messageGo to next message
lockie

 
Messages:3968
Registered:February 2006
Location: Scotland
pressed print screen , nada !
tried all three exe.'s , all still start 1.13 , ja2.ini definitely has data-renegade as custom data location , all installed as instructed ,RR data folder at 556mb , should the ja2ini inside the RR folder, be alongside folder ?


Re: New beta, known issues![message #188513] Thu, 12 June 2008 23:52 Go to previous messageGo to next message
the scorpion

 
Messages:1842
Registered:September 2004
Location: CH
yes, you don't see a direct result of pressing "print screen"

but after you have pressed it, open up paint and select "insert" or whatever it is in english to show your config.


ja2.ini is alongside the EXE not inside the folder. Everything comes at the right place out of the box. if what you write is correct then the game has to run ja2 RR.

how far have you run the game to check whether it's RR or not?



i'm starting to get the feeling that he's kidding me Wink
Re: New beta, known issues![message #188548] Fri, 13 June 2008 09:51 Go to previous messageGo to next message
lockie

 
Messages:3968
Registered:February 2006
Location: Scotland
Quote:
yes, you don't see a direct result of pressing "print screen"

but after you have pressed it, open up paint and select "insert" or whatever it is in english to show your config.

i'm starting to get the feeling that he's kidding me Wink


ohhh no I'm not ! Honestly , never used it , never tried , obviously retarded Very Happy .
I'll mess about today with work laptop , see how it goes( if it breaks , may have to ask you for a job Very Happy ) , try game again tonight :silly: ,
thanks for bearing with me . Hey, maybe I could be install manager , as in, if I can get it to work ANYBODY can :biglaugh:


Re: New beta, known issues![message #188554] Fri, 13 June 2008 13:04 Go to previous messageGo to next message
lockie

 
Messages:3968
Registered:February 2006
Location: Scotland
Quote:
how far have you run the game to check whether it's RR or not?

well , opening screen ( new game ,continue game etc.) has 1.13 header ,no RR banner at all , and map still starts in omerta , sooo , I usually grind my teeth and quit game at this point Surprised
My sons are home on Sunday , so they'll help ol' Dad !
As for print screen / paint , using google toolbar and guess ?
Yup , can't find paint button , I must really be retarded , DOH! Very Happy


Re: New beta, known issues![message #188559] Fri, 13 June 2008 13:56 Go to previous messageGo to next message
the scorpion

 
Messages:1842
Registered:September 2004
Location: CH
yeah, okay, omerta map is pretty clear it isn't RR

i guess it is best to wait for the sons to help you, with direct access to the comp they can help more than what i can do from a distance.

sry
Re: New beta, known issues![message #188561] Fri, 13 June 2008 14:14 Go to previous messageGo to next message
Marlboro Man

 
Messages:1265
Registered:October 2005
Location: USA
As for using print screen in the game lockie, it saves the image to your root directory and is usually called like screen000 or screen001 on up depending on how many you took. It also saves it as a .tga file, which meeds to be converted to .bmp or a .jpeg format before you can upload it to imageshack or some other photo upload place. Then after uploading your image you copy/paste the URL into your post here and then your image appears.


If you use print screen outside the game like capturing your ini file or whatever i believe it defaults to your my documents folder or some place in there.


Re: New beta, known issues![message #188563] Fri, 13 June 2008 14:23 Go to previous messageGo to next message
Shanga

 
Messages:3531
Registered:January 2000
Location: Danubia

@Lockie - i noticed while playing on Vista that due to the fact that the folder is read-only the installation of any mod becomes a mess, basically it won't save the new INI and you're stuck with 1.13.

I don't remember what OS you're using, but if you're using Vista, check the INI again... If it has "magically" reverted to "Data-1.13" it's the above problem.


Re: New beta, known issues![message #188566] Fri, 13 June 2008 14:32 Go to previous messageGo to next message
lockie

 
Messages:3968
Registered:February 2006
Location: Scotland
yah , using vista , I changed ini from 1.13 to renegade , saved , but I'll have to check when I get home , thanks all for taking time to help out ,appreciated :shake:


Re: New beta, known issues![message #188568] Fri, 13 June 2008 14:34 Go to previous messageGo to next message
lockie

 
Messages:3968
Registered:February 2006
Location: Scotland
Quote:
If you use print screen outside the game like capturing your ini file or whatever i believe it defaults to your my documents folder or some place in there.

ok MM , thanks , I'll check tonight . Was trying to capture my ja2 folder setup for comparison .
:nerd: Very Happy


Re: New beta, known issues![message #188646] Fri, 13 June 2008 20:56 Go to previous messageGo to next message
lockie

 
Messages:3968
Registered:February 2006
Location: Scotland
Quote:
ja2.ini is alongside the EXE not inside the folder. Everything comes at the right place out of the box. if what you write is correct then the game has to run ja2 RR.

how far have you run the game to check whether it's RR or not?


definitely all ok as installed ! on laptop consel is sending me messages ,is he in RR ?
and definitely arulco map :confused:


Re: New beta, known issues![message #188647] Fri, 13 June 2008 21:10 Go to previous messageGo to next message
lockie

 
Messages:3968
Registered:February 2006
Location: Scotland
started anyway , hired frank the hit man , he comes with " the sting of the scorpion" (actually a mortar)
are maps not loading maybe ?

[Updated on: Fri, 13 June 2008 21:14] by Moderator



Re: New beta, known issues![message #188650] Fri, 13 June 2008 21:18 Go to previous messageGo to next message
the scorpion

 
Messages:1842
Registered:September 2004
Location: CH
yes, conseil sending messages implies you're using RR

but hitman using a wrong item (it's not a mortar, the mortar is just a placeholder pic)

means also that a wrong prof.dat is used. Maybe you have a partly-complete installation ;-D


can you check if you have a folder data-renegade/maps ?

that should contain quite a bit of data, if you open it, it shoudl have hundreds of files.


then apparently, the binarydata is missing too. how can this be possible...
Re: New beta, known issues![message #188651] Fri, 13 June 2008 22:10 Go to previous messageGo to next message
lockie

 
Messages:3968
Registered:February 2006
Location: Scotland
13 maps only in folder


Re: New beta, known issues![message #188654] Fri, 13 June 2008 22:29 Go to previous messageGo to next message
the scorpion

 
Messages:1842
Registered:September 2004
Location: CH
clear sign of bad install. it looks a lot like you only installed the patches, not the actual mod.


(the number of maps in the patches sums up as 13, and you also have some tabledata stuff like items.xml but are lacking the binarydata stuff...)

again, there are several hundreds of megabytes to be installed to the correct location.

maybe your download was corrupted? how large is the download archive?
Re: New beta, known issues![message #188656] Fri, 13 June 2008 23:06 Go to previous messageGo to next message
lockie

 
Messages:3968
Registered:February 2006
Location: Scotland
yup , correct . installed patches into data folder overwritten what's required , welcome to the latest RR player , Very Happy ,
seems ini pointed to patches cause I'm a diddy and hadn't overwritten em . oh well , alls well that ends well . again , thanks to those who tried to help , pick a medic badge for yourselves .


Re: New beta, known issues![message #188660] Fri, 13 June 2008 23:58 Go to previous messageGo to next message
the scorpion

 
Messages:1842
Registered:September 2004
Location: CH
so, now it's all okay?

man i'm glad i can stick with xp and not yet using vista. it seems to be quite a pain sometimes.
Re: New beta, known issues![message #189401] Mon, 23 June 2008 17:40 Go to previous messageGo to next message
SAS-9
Messages:4
Registered:October 2003
Location: Copenhagen, Denmark
Hey Scorp, fantastic Mod... made the game feel like new again! One little hiccup though... MY first campaign crashed on day 39 and repeats to do so, so i start again and this time it crashes on day 38 and repeats to do so. Got aaaaany idea at all why?
Re: New beta, known issues![message #189412] Mon, 23 June 2008 20:18 Go to previous messageGo to next message
the scorpion

 
Messages:1842
Registered:September 2004
Location: CH
glad you like it.

i don't know exactly why it crashes. My best guess is that it has to do with the part of the code that handles enemy equipment distribution.

All attempts to evade it have been fruitless though :-/

Re: New beta, known issues![message #189420] Mon, 23 June 2008 23:48 Go to previous messageGo to next message
SAS-9
Messages:4
Registered:October 2003
Location: Copenhagen, Denmark
hmm, anything i can alter in the config that might get around it or am i destined to go straight for the capital? Smile
Re: New beta, known issues![message #189421] Tue, 24 June 2008 00:01 Go to previous messageGo to next message
the scorpion

 
Messages:1842
Registered:September 2004
Location: CH
it apparently doesn't depend on game time, but on progress it seems. if you head straight for the end game, you might see the problems just faster ;-(

one idea is to play it slowly. So you can play for a long time before running into these freezes.

once these freezes occure, quicksave before loading tactical maps in order to avoid oo much frustration.

since i don't know the exact problem, there's not much i can help i'm afraid. sry.
Re: New beta, known issues![message #189452] Tue, 24 June 2008 14:18 Go to previous messageGo to previous message
SAS-9
Messages:4
Registered:October 2003
Location: Copenhagen, Denmark
I've actually just managed to fix it with your help... I changed the SLOW PROGRESS FOR ENEMY ITEM CHOICE to FALSE Smile Working like a dream again Very Happy Thanks again dude
Previous Topic: quests clean up
Next Topic: Installing RR ["Allinone" - Single Click Installer]
Goto Forum:
  


Current Time: Mon Oct 23 12:35:45 EEST 2017

Total time taken to generate the page: 0.02636 seconds