Home » MODDING HQ 1.13 » v1.13 Bug Reports » BUGZILLA report all bugs here!
Re: BUGZILLA report all bugs here![message #336658] Tue, 14 October 2014 00:50 Go to previous messageGo to next message
Flugente

 
Messages:3461
Registered:April 2009
Location: Germany
Nav|Naf
Hi again,
One of my mercs just got healed by 43 HPs in 1 hour in Drassen hospital while attended by two doctors doing hospital assignment. Feels a bit buggy to me. Especially as others were not healed that much and this guy has ebola resulting in -4HP/hour regeneration.

If it sounds like bug to you, I'll post savedgame, otherwise sorry.
Not related to ebola (which can't be healed anyway), it was an internal overflow that caused abnormal healing speed. Fixed in r7563.


Re: BUGZILLA report all bugs here![message #336661] Tue, 14 October 2014 01:35 Go to previous messageGo to next message
HunterHunter

 
Messages:19
Registered:September 2014
HunterHunter
A have a fuel bug in the latest Version. The helicopter is located at Airport in Drassen and don't have fuel, mainly because of I navigate it manually.
Btw: Does the fuel setting in the ini Editor have an effect after starting a game?


I found out that the fuel bug Comes because I changed the XML-Settings. It seems that the refuel to 25 items is triggered only if the helicopter Comes into the sector. I suggest to refuel it simply after 30 min waiting time.
Re: BUGZILLA report all bugs here![message #336681] Tue, 14 October 2014 21:14 Go to previous messageGo to next message
navaroe

 
Messages:79
Registered:August 2012
Flugente
Not related to ebola (which can't be healed anyway)

Exactly - that coupled with excessive medikit exhaustion, that happened with mercs getting healed, caused my whole stash of medikits to be almost gone :yikes:

Ebola is also not disease to which you want to prolong duration a lot Smile



Assertion failure in 7572[message #336757] Fri, 17 October 2014 17:30 Go to previous messageGo to next message
navaroe

 
Messages:79
Registered:August 2012
Just spotted a bug in 7572 build.

In strategic view, with Show Teams & Enemies active, when you right click on sector with your or enemy's soldiers present, you'll get Assertion Failure and game crashes.

I haven't found any log with textual presentation of the error, so here is screen:
http://tinypic.com/r/ajtp9d/8

which seems hard to read even in zoomed version, but there is original quality copy in zip with saved game and ja2_options.ini:

http://ulozto.net/xy6JwkxF/assertionfailure7572-zip


Long live all bughunters.
Re: BUGZILLA report all bugs here![message #336790] Sat, 18 October 2014 18:51 Go to previous messageGo to next message
M16AMachinegun

 
Messages:306
Registered:September 2013
7535 + AFS RC8 Patch

Had a strange bug where the .INI editor was allowing me to edit the AFS .ini (As usual), but when I load the game up, none of my edits apply, most notably the starting cash.

For reference, the starting cash level for INSANE difficulty is 15,000. I set it to 500,000. When I load the game, I only have 15,000 starting cash. I can only assume the wrong .ini file is being loaded.

Going to attempt a reinstall.

Edit 1: Noticed there was a new patch, tried again using 7572 + AFS RC8 Patched and I've still got problems with the INI Editor loading the wrong .ini file(s).


Edit 2: @ DepressivesBrot: Thank you for pointing this out to me! And apologies for not checking the blasted thread before hand :headbanger:

Edit 3: Honestly I rather like the idea of externalizing the difficulties so we can add more if we please. For example, if I want to duplicate Novice's settings while having the number of enemies in INSANE, i'd like to make a new difficulty (perhaps call it 'Swarm') instead of editing the base four; that way I have a base to work with!

[Updated on: Sat, 18 October 2014 20:59] by Moderator

Re: BUGZILLA report all bugs here![message #336791] Sat, 18 October 2014 19:35 Go to previous messageGo to next message
DepressivesBrot

 
Messages:3804
Registered:July 2009
See most of the upper half of this page.


Re: Assertion failure in 7572[message #336798] Sat, 18 October 2014 22:55 Go to previous messageGo to next message
silversurfer

 
Messages:2601
Registered:May 2009
Nav|Naf
Just spotted a bug in 7572 build.

Not a bug. You broke your Ja2_Options.ini.

; Enemies (i.e., soldiers), valid values 16 through 64, default is 32
>MAX_NUMBER_ENEMIES_IN_TACTICAL = 40

Remove the leading > sign and you are good.

However this little bugger showed a possible problem that was introduced in revision 6294. The game is not so strict anymore about loading savegames with different "max number of some team" parameters in Ja2_Options.ini. In your case "MAX_NUMBER_ENEMIES_IN_TACTICAL" dropped to the default 20 which was too low.

Having a higher value in the ini than in the savegame is ok but the opposite is not. So I put back the check for this case in the code and also the error messages which had been removed already.

I know I could have just set gGameExternalOptions.ubGameMaximumNumberOfWhatever to the value from the savegame but in this case the player would never get to know about his mistake and unexpected behaviour of the game could be the result.

Fix is in revision 7589 (dev) and 7590 (stable).


M16AMachinegun
Edit 3: Honestly I rather like the idea of externalizing the difficulties so we can add more if we please. For example, if I want to duplicate Novice's settings while having the number of enemies in INSANE, i'd like to make a new difficulty (perhaps call it 'Swarm') instead of editing the base four; that way I have a base to work with!

At the moment you better not do this because the feature is not finished yet by its creator. Only the 4 default difficulty settings are supported!

[Updated on: Sat, 18 October 2014 22:57] by Moderator


Re: Assertion failure in 7572[message #336834] Sun, 19 October 2014 20:28 Go to previous messageGo to next message
navaroe

 
Messages:79
Registered:August 2012
Damn it. I'm very sorry.

Actually remember that moment of fumbling with shortkeys, when merging changes in my ini and new version's one, but game loaded without complaining about missing value in ini, so I thought I corrected everything...sorry again.

Surgery[message #336882] Tue, 21 October 2014 03:48 Go to previous messageGo to next message
daggertx

 
Messages:11
Registered:October 2011
Is restoring stats with surgery still possible? Thank you!!


Just curious because I no longer get the surgery prompt and I wanted to know if its a change or something (like needing hospital).

[Updated on: Tue, 21 October 2014 04:34] by Moderator

Re: Surgery[message #336888] Tue, 21 October 2014 12:01 Go to previous messageGo to next message
grim

 
Messages:336
Registered:July 2006
Location: France
I don't know what that question does here daggertx, but you should try to heal with mercs having the traits "doctor" or "paramedic", they should be able to heal stat loss, and do surgery (prompts when you assign them to doctor task. Better have others assigned to patient first so surgery is proposed for them).
Re: Surgery[message #336895] Tue, 21 October 2014 16:29 Go to previous messageGo to next message
daggertx

 
Messages:11
Registered:October 2011
I am asking if the mechanics are still the same because I am no longer getting ANY prompts. Even if I cheat and start someone with 100 medical skill and doctor trait.

So I tried to restore stats with a regen booster.
I even tried GABBI cheat.

Its not working. Stats stay red and don't go up.

Also this if for stat restore in starting IMPs not mercs, have not tried that yet. But I do know it didnt work on Ira either.

[Updated on: Tue, 21 October 2014 16:31] by Moderator

Re: Surgery[message #337007] Wed, 22 October 2014 23:35 Go to previous messageGo to next message
navaroe

 
Messages:79
Registered:August 2012
With 7572 build, I still get those surgery prompts. Not always, don't know under what condition. I think sometimes assigning first doctor and then patient help (or other way around? Not sure), but the prompts do appear.

As for restoring specifically lost stats, I guess that surgery won't help you, because first you need restore all HP and only then the stats are healed. At least with normal doctoring and I think surgery would be behaving the same way. And because you will never heal one completely just by surgery...

Edit: I checked and surgery actually heals lost stats even when merc isn't on full HP.

[Updated on: Sun, 26 October 2014 01:54] by Moderator

Re: BUGZILLA report all bugs here![message #337203] Mon, 27 October 2014 12:28 Go to previous messageGo to next message
sirlach

 
Messages:47
Registered:June 2010
Location: Sydney, Australia
Bug Report. Build 7529

Getting assertion failure when driving the ice cream truck and encountering enemeies.

Line 1955 in file PreBattle INterface.cpp

http://web.lachlanbotticchio.id.au/images/JA2Error.png

I did edit the vehicles.xml and increased the number of passengers in the ice cream truck to 10.






Re: BUGZILLA report all bugs here![message #337228] Mon, 27 October 2014 19:20 Go to previous messageGo to next message
Gambigobilla

 
Messages:714
Registered:July 2008
IIRC you should not make it higher than 9 (or "max teamsize-1")
Re: BUGZILLA report all bugs here![message #337275] Tue, 28 October 2014 12:19 Go to previous messageGo to next message
sirlach

 
Messages:47
Registered:June 2010
Location: Sydney, Australia
I changed it back to 9 for all named vehicles and still getting the assertion error.
Re: BUGZILLA report all bugs here![message #337294] Tue, 28 October 2014 16:34 Go to previous messageGo to next message
darkelf1986

 
Messages:23
Registered:February 2014
If i enable an option
MERC_WEBSITE_IMMEDIATELY_AVAILABLE = TRUE
MERC_WEBSITE_ALL_MERCS_AVAILABLE = TRUE
hiring any merc and buying equipment is completely free...
There is a cost per day (red color) shown, no money spent after each day...

I don't know if the problem exists if MERC site is set by default and available in game later.

P.S. using latest stable + official update from wiki.

[Updated on: Tue, 28 October 2014 16:36] by Moderator

Re: BUGZILLA report all bugs here![message #337295] Tue, 28 October 2014 16:39 Go to previous messageGo to next message
DepressivesBrot

 
Messages:3804
Registered:July 2009
You do know that MERC has always required manual payments through their site, right?


Re: BUGZILLA report all bugs here![message #337309] Tue, 28 October 2014 19:46 Go to previous messageGo to next message
Gambigobilla

 
Messages:714
Registered:July 2008
@sirlach

Did you also started a new game?
Re: BUGZILLA report all bugs here![message #337311] Tue, 28 October 2014 21:12 Go to previous messageGo to next message
smeagol

 
Messages:2739
Registered:June 2008
Location: Bremen, Germany
Amount of items an inventory slot can take is no longer displayed in most recent builds (7616 and 7618). Intended or accident?


Re: BUGZILLA report all bugs here![message #337385] Thu, 30 October 2014 18:06 Go to previous messageGo to next message
silversurfer

 
Messages:2601
Registered:May 2009
smeagol
Amount of items an inventory slot can take is no longer displayed in most recent builds (7616 and 7618). Intended or accident?

Accident. Fixed in r7619.

Re: BUGZILLA report all bugs here![message #337389] Thu, 30 October 2014 20:12 Go to previous messageGo to next message
Flugente

 
Messages:3461
Registered:April 2009
Location: Germany
Oops :sadyellow:


Battle simulation bug[message #337448] Sat, 01 November 2014 16:15 Go to previous messageGo to next message
navaroe

 
Messages:79
Registered:August 2012
Hi, I have encountered bug involving army units movement/reinforcements and battle simulation, occurs at least in builds 7572 and 7623.

In this saved game (for 7623 build), there is mobile militia about to be attacked in sector C11. There are 2 enemy groups in D11, each with 12 soldiers.

One of enemy groups starts the battle, the other joins the attack, so militia fights 24, but when militia wins, only 1 of the enemy groups disappear from map. The other remains and may fight again. Immortal bastards.

http://ulozto.net/xTrSbFfL/battlesimulationbug-zip
Re: Battle simulation bug[message #337484] Sun, 02 November 2014 15:07 Go to previous messageGo to next message
silversurfer

 
Messages:2601
Registered:May 2009
:headscratch: That's a very special case of one group reinforcing itself...

Group 63 enters the sector and triggers the pre-battle interface. The game calculates 24 possible combatants (two groups with 12 soldiers). First group 63 is assigned to the first 12 slots and then reinforcements are checked. The first hit is again group 63 so we assign those 12 again to the last 12 slots. Ja2 1.13 - Attack of the Clone Warriors... Very Happy
The second group is never considered so they don't even participate in the battle. I have to figure out how to solve this.

Re: Battle simulation bug[message #337486] Sun, 02 November 2014 15:39 Go to previous messageGo to next message
silversurfer

 
Messages:2601
Registered:May 2009
I hope I found a proper fix in r7636 (r7637). Groups that already are in the battle sector are not considered valid reinforcements anymore. Reinforcements have to come from different sectors.
Groups that are in the battle sector are handled differently already.

Please test and report any strange side effects.

Re: Battle simulation bug[message #337499] Sun, 02 November 2014 23:58 Go to previous messageGo to next message
M16AMachinegun

 
Messages:306
Registered:September 2013
Fatima's stuck, won't leave Omerta West.

SCI 7623 + AFS RC8 patch 1

I had zombies on for a bit

Here's my most recent saves:
https://www.dropbox.com/s/y6v9yqpid9fi5ks/Auto00.sav?dl=0
https://www.dropbox.com/s/vi3yl67ku7475e4/Auto01.sav?dl=0
And the save where Fatima refuses to move: https://www.dropbox.com/s/fofeztcjezzhd28/SaveGame03.sav?dl=0
JA2 Options: https://www.dropbox.com/s/bx6vlozrmuvozyc/Ja2_Options.INI?dl=0


Update 1:
Started new game with...less mercs, and no zombies. Fatima's acting like normal now. Somethin wrong with that save, i guess

[Updated on: Mon, 03 November 2014 00:27] by Moderator

BUGZILLA report all bugs here![message #337500] Mon, 03 November 2014 00:11 Go to previous messageGo to next message
smeagol

 
Messages:2739
Registered:June 2008
Location: Bremen, Germany
Display bug in EDB.

Instead of tooltip for counterforce frequency, the EDB shows tooltip for AP to ready. The value gets displayed correctly, it's just the tooltip that states it is showing AP to ready modifier (while the icon is clearly related to counterforce...).

Edit: Who changed the thread name, btw? This thread is supposed to be: "BUGZILLA report all bugs here!" and not "BHattle simulation bug". :nono:

[Updated on: Mon, 03 November 2014 00:14] by Moderator



Re: BUGZILLA report all bugs here![message #337512] Mon, 03 November 2014 11:11 Go to previous messageGo to next message
silversurfer

 
Messages:2601
Registered:May 2009
The reason for this display bug is probably that counterforce frequency is not used anymore but Headrock forgot to remove/comment all parts in the code where it still exists. I will clean that up.

If you use that property in your mod you can remove it as it has no effect.

Re: BUGZILLA report all bugs here![message #337517] Mon, 03 November 2014 15:21 Go to previous messageGo to next message
silversurfer

 
Messages:2601
Registered:May 2009
smeagol
Display bug in EDB.

Instead of tooltip for counterforce frequency, the EDB shows tooltip for AP to ready. The value gets displayed correctly, it's just the tooltip that states it is showing AP to ready modifier (while the icon is clearly related to counterforce...).

Fixed in r7644 (r7645). I removed all code parts associated with this property. It wasn't used anyway. I also removed the tags from Items.xml in GameDir 2176 (2177).

Re: Battle simulation bug[message #337524] Mon, 03 November 2014 22:06 Go to previous messageGo to next message
navaroe

 
Messages:79
Registered:August 2012
silversurfer

Please test and report any strange side effects.


Great, thnaks. I will test as soon as next build will be on skydrive/FTP, if that's what you meant.
Re: BUGZILLA report all bugs here![message #337525] Mon, 03 November 2014 22:14 Go to previous messageGo to next message
navaroe

 
Messages:79
Registered:August 2012
smeagol
Display bug in EDB.
Edit: Who changed the thread name, btw? This thread is supposed to be: "BUGZILLA report all bugs here!" and not "BHattle simulation bug". :nono:


It seemed like a good practice to me to change subject of a post to reflect the bug. It's easier to trace one problem in thread then, when discussion is interlaced with other topics/bugs, no?

Sorry anyway, will keep it the old way next time.
Re: BUGZILLA report all bugs here![message #337527] Mon, 03 November 2014 22:40 Go to previous messageGo to next message
Cardinal

 
Messages:45
Registered:September 2014
Nighttime artificial light doesn't follow mercs while they move.
It stays on the ground and resets position when the merc stops moving.

SCI unstable 7623 on 2175.
Re: BUGZILLA report all bugs here![message #337531] Tue, 04 November 2014 02:39 Go to previous messageGo to next message
M16AMachinegun

 
Messages:306
Registered:September 2013
I have had a similar issue, but where Nighttime artificial light refuses to turn off even when I click the option in the preferences menu

7572 and 7623 + AFS RC8 patch 1

[Updated on: Tue, 04 November 2014 02:40] by Moderator

Re: BUGZILLA report all bugs here![message #337537] Tue, 04 November 2014 14:21 Go to previous messageGo to next message
wolf00

 
Messages:1165
Registered:September 2006
Location: Czech Republic

afs rc8 patch1 ?
this is curent build here on my link

http://www.mediafire.com/download/qvw4v106ghq1d42/Arulco+Folding+Stock+v4.49+20140921.7z
Re: BUGZILLA report all bugs here![message #337538] Tue, 04 November 2014 17:19 Go to previous messageGo to next message
M16AMachinegun

 
Messages:306
Registered:September 2013
http://www.ja-galaxy-forum.com/ubbthreads.php/topics/334325/Re:__Arulco_Folding_Stock_Disc#Post334325

Yeah. 4.48.1, i've been calling it RC8 1st patch for a while

guess i'm wrong. Where'd you get that, Wolf? And is there a version for UC113?

[Updated on: Tue, 04 November 2014 17:21] by Moderator

Re: BUGZILLA report all bugs here![message #337541] Tue, 04 November 2014 19:29 Go to previous messageGo to next message
wolf00

 
Messages:1165
Registered:September 2006
Location: Czech Republic

from here http://www.ja-galaxy-forum.com/ubbthreads.php?ubb=showflat&Number=236264#Post236264

relase topic for afs/uc/dl mods
Re: AFS/UC113 update[message #337544] Tue, 04 November 2014 20:14 Go to previous messageGo to next message
M16AMachinegun

 
Messages:306
Registered:September 2013
Thanks bud! Didn't realize wil updated that!
Re: AFS/UC113 update[message #337701] Wed, 12 November 2014 16:38 Go to previous messageGo to next message
M16AMachinegun

 
Messages:306
Registered:September 2013
Got a problem i don't know how to fix

Quote:
wondering how i can turn this artificial light off that's underneath my merc(s) at night.

https://www.dropbox.com/s/6ny8qgyz1uu45pq/Example%205%20-%20Light.png?dl=0

I'm using r7623 + AFS v4.49, but i've had this problem with many different builds over the years before.

Here's the kicker, though; i distinctly recall being able to turn this light off (underneath and around Buns, it explicitly says brightness 22 in the link).

"Merc Lights during Movement" in the Options menu is turned off.
Re: BUGZILLA report all bugs here![message #337702] Wed, 12 November 2014 18:31 Go to previous messageGo to next message
jasmith

 
Messages:32
Registered:January 2013
Location: US
Profiles->UserProfile (the mod you're using)->Ja2_Settings.ini-> Set TOPTION_MERC_CASTS_LIGHT (down at the bottom) to FALSE. This should turn off merc lights entirely, although you might need to keep the other option off as well.

Also, I remember seeing someone complain a few weeks ago about having to reset the game start options every time they started a new game. For the record, you can set the defaults for most of those in the Ja2_sp.ini file.
Re: BUGZILLA report all bugs here![message #337708] Thu, 13 November 2014 06:49 Go to previous messageGo to next message
M16AMachinegun

 
Messages:306
Registered:September 2013
7623 + AFS v4.49

Sometimes militia reloads many (5+) times, as if they spawn with zero-ammo magazines

Potentially related to the mod where you can arm militia; there was a similar bug fixed earlier by Flugente that may still be related.

For reference, i have 'arming militia' disabled for this playthrough

https://www.dropbox.com/s/laesvpshlyaveyl/SaveGame14.sav?dl=0

Edit 1:
Attempting to make Wolf repair items causes the game to crash
https://www.dropbox.com/s/f95ol2m8n1g30gi/SaveGame15.sav?dl=0

[Updated on: Thu, 13 November 2014 22:38] by Moderator

Re: BUGZILLA report all bugs here![message #337935] Sun, 23 November 2014 13:35 Go to previous messageGo to previous message
onewithdeath

 
Messages:40
Registered:January 2004
Line 8763, .\mapscreen.cpp

Shank's location becomes "XBeirut" (?!) after I put some mercs on the heli, and gave Skyrider the destination.

http://i58.tinypic.com/2rf52kg.png

Here's another - also, Shank gets a Patient icon:

http://i61.tinypic.com/2rwkqyv.png

[Updated on: Sun, 23 November 2014 14:19] by Moderator

Previous Topic: 1440x900 resolution bug.
Next Topic: Mine income adjustment range
Goto Forum:
  


Current Time: Fri Sep 20 17:51:24 EEST 2019

Total time taken to generate the page: 0.03002 seconds