Home » PLAYER'S HQ 1.13 » JA2 Complete Mods & Sequels » AIMNAS Archives » AIMNAS Bug reports
Re: AIMNAS Bug reports[message #313585] Wed, 26 December 2012 23:01 Go to previous messageGo to next message
DepressivesBrot

 
Messages:3745
Registered:July 2009
Use a higher resolution to get the full overhead map at once again.
Edit: Still looking for a satisfactory solution for the radarmaps, maybe next release Smile

[Updated on: Wed, 26 December 2012 23:02] by Moderator



Re: AIMNAS Bug reports[message #313601] Thu, 27 December 2012 02:09 Go to previous messageGo to next message
Sargeno

 
Messages:71
Registered:December 2001
Location: Oregon, USA
I reinstalled per your intructions and set the resolution up from 1024x768 to 1440x900
which is the maximum my monitor supports and the sector map is still messed up.
Please advice as to the solution.

Thanks,

Jenkarno

P.S. SavedGame
Re: AIMNAS Bug reports[message #313602] Thu, 27 December 2012 02:30 Go to previous messageGo to next message
DepressivesBrot

 
Messages:3745
Registered:July 2009
Ah, that's normal then. As Flug already hinted at, big maps are too ... big to display the complete overhead map in anything below 1680x1050, so you'll have to keep scrolling.


Re: AIMNAS Bug reports[message #313603] Thu, 27 December 2012 02:52 Go to previous messageGo to next message
Sargeno

 
Messages:71
Registered:December 2001
Location: Oregon, USA
Okay, maybe the wife will let me use the laptop to play as it has a 1600x900 native screen resolution till I buy a new monitor for my desktop.

Thanks,

Jenkarno
Re: AIMNAS Bug reports[message #313673] Fri, 28 December 2012 22:07 Go to previous messageGo to next message
K0ukku

 
Messages:190
Registered:December 2009
A probable bug:

I arrested a dude in Drassen, after battle sent them to Jail, which was in E7. I have not been in that sector so pretty funny, how can I sent someone to jail which I do not control. Additionally, after the battle, the game still shows there is an enemy in the sector and I cannot move my merc in strategic screen because of that. If I try to cheat with ALT+GABBI and try to kill the enemy, nothing. So the it seems that the captured enemy "hangs" in the sector somehow.

Savegame here which explains ten times more:
https://skydrive.live.com/redir?resid=A993EBA13D00CB34!182

Using the SCI Xmas release.

edit: Ares Shrike seems to capped to the 30rnd mags, and I cannot find anywhere in BR the possible Shrike upper receiver, got all other items in BR available.

[Updated on: Fri, 28 December 2012 23:58] by Moderator

Re: AIMNAS Bug reports[message #313675] Sat, 29 December 2012 01:49 Go to previous messageGo to next message
Flugente

 
Messages:3482
Registered:April 2009
Location: Germany
The first one is an most likely an xml error. E7 contains a facility 20. In stock 1.13, that is a town prison, in AIMNAS, its a farm. There is propably some mixup going on, with wrong VFS paths or something like that.

Update: As of r5751, prisoners no longer get sent to sectors that the player has never liberated. This will take care of instances where your prisoners are sent out of your reach...

WARNING. Savegame compatibility was broken in r5744. If your exe is below that, savegames wont work with an exe above it.

Update2: I'm a bit lost here... while I can load the savegame with the AIMNAS exe, I cannot load the game with any debug exes for 5743, 5744 or 5751. No idea... I just get a black screen that says 'error'.

Smeagol, I assumed that this exe is 5744... is it?

[Updated on: Sat, 29 December 2012 05:27] by Moderator



Re: AIMNAS Bug reports[message #313678] Sat, 29 December 2012 09:10 Go to previous messageGo to next message
DepressivesBrot

 
Messages:3745
Registered:July 2009
It should be '44, just check the filename for the full pack.


Re: AIMNAS Bug reports[message #313680] Sat, 29 December 2012 15:17 Go to previous messageGo to next message
Randok

 
Messages:299
Registered:March 2004
1. You can not turn on Auto Fast Forward AI Turns
2. You can not connect Steel Tube + Duct Tape+ Glue
3. After inserting the grenade ( the fourth from the top ) to Milkor MGL 140 Grenade Launcher bar efficiency disappears
Re: AIMNAS Bug reports[message #313681] Sat, 29 December 2012 15:29 Go to previous messageGo to next message
Parkan

 
Messages:447
Registered:April 2010
Location: Russia,Sevastopol

1.Just turn Option in ini editor of High speed timer to true and option Auto fast Ai turns will be available.
Re: AIMNAS Bug reports[message #313682] Sat, 29 December 2012 15:58 Go to previous messageGo to next message
Randok

 
Messages:299
Registered:March 2004
Thank you. Already ran the acceleration. Smile
Re: AIMNAS Bug reports[message #313686] Sat, 29 December 2012 17:16 Go to previous messageGo to next message
Flugente

 
Messages:3482
Registered:April 2009
Location: Germany
Very strange things happen in your savegame. I cannot load it correctly with any exe I build, even if I use the same version as in the AIMNAS release... basically, the game crashes because a corpse with an unknown animation should be placed, but no files exist for that, so the game decides to hang. Did you kill anyone in a very odd way, apart from GABBI?


Re: AIMNAS Bug reports[message #313688] Sat, 29 December 2012 17:27 Go to previous messageGo to next message
K0ukku

 
Messages:190
Registered:December 2009
No I just soloed the whole sector with one merc, WD99. I arrested one guy and rest killed just by shooting. There was maybe around 10-15 enemies in the sector, maybe one dropped from a rooftop.

And I tried the GABBI ctrl + o cheat only after when the game showed one guy alive after battle and I couldn't move my merc in strat screen.
Re: AIMNAS Bug reports[message #313692] Sat, 29 December 2012 18:35 Go to previous messageGo to next message
Flugente

 
Messages:3482
Registered:April 2009
Location: Germany
I am not exactly sure why that error occurs (as I cannot debug there), but I hope I have fixed it in 5752... You could try loading with that exe, spawning an extra enemy with cheats, and then killing him... if everything goes as planned, this should clean up the sector. I might try that later this evening.


Re: AIMNAS Bug reports[message #313767] Tue, 01 January 2013 17:49 Go to previous messageGo to next message
Flugente

 
Messages:3482
Registered:April 2009
Location: Germany
Found out why I couldn't start, was a differing compile configuration.

Anyway, I removed the problem in your savegame - there was an enemy group of size 1 in the sector that somehow did not enter combat. It's removed in this save: http://sdrv.ms/WimUOd


Re: AIMNAS Bug reports[message #313778] Wed, 02 January 2013 09:33 Go to previous messageGo to next message
Vince7403

 
Messages:146
Registered:February 2012
Been looking at the XMLs a lot lately.

The Walther MPK (folded) mass is wrong, at 0 grams.

The Armalite AR-7 is set to sink in water, the real rifle actually floats. Wait, never mind, I forgot that it has a scope by default in the game, that would probably counter the rifle's own buoyancy.

[Updated on: Fri, 04 January 2013 11:12] by Moderator

Re: AIMNAS Bug reports[message #313856] Fri, 04 January 2013 00:47 Go to previous messageGo to next message
Elvis_A

 
Messages:275
Registered:December 2012
Location: exUSSR
ja2 gold+ svn 1579 + 5754 exe + aimnas xmas lite
It is first time me playing aimnas, I really like it.

just started the game - 2 bugs found:
1) when giving letter to Fatima - you are teleported directly to rebel hideout however one of my 5 merc team (Trevor) stuck/trapped outside rebel hideout with no chance to enter hideout or leave sector. tried few times - same thing. I decided leave Trevor outside.

2) captured b13 drassen airport - cannot train militia, loyalty 32% (yes, I read FAQ, building ACA needed which is present in the sector). Do I need to clean out whole Drassen before training militia?
3) 10mm SMG EVO called "Nothing" (found it in Bobby Ray),+ some other wrong info in BR - can provide if needed

[Updated on: Fri, 04 January 2013 02:35] by Moderator

Re: AIMNAS Bug reports[message #313868] Fri, 04 January 2013 10:45 Go to previous messageGo to next message
Muerta
Messages:4
Registered:June 2009
My Game: JA2 Gold, Current 1.13 Build 4870 with update, AIMNAS Xmas Release.

Okay does anybody else has a Problem with Bobby Ray delivery whenever I wait for one, I get the mail thas is has arrived,but when I look, is not there.

In JA2 Options, I set disable Stealing on TRUE
Re: AIMNAS Bug reports[message #313869] Fri, 04 January 2013 11:51 Go to previous messageGo to next message
Elvis_A

 
Messages:275
Registered:December 2012
Location: exUSSR
Muerta
My Game: JA2 Gold, Current 1.13 Build 4870 with update, AIMNAS Xmas Release.

Okay does anybody else has a Problem with Bobby Ray delivery whenever I wait for one, I get the mail thas is has arrived,but when I look, is not there.

In JA2 Options, I set disable Stealing on TRUE


no problem with delivery, just in case give 10$ to Pablo and look for box which in the delivery building in the center of the room.
Re: AIMNAS Bug reports[message #313870] Fri, 04 January 2013 12:04 Go to previous messageGo to next message
DepressivesBrot

 
Messages:3745
Registered:July 2009
Muerta
My Game: JA2 Gold, Current 1.13 Build 4870 with update, AIMNAS Xmas Release.

Okay does anybody else has a Problem with Bobby Ray delivery whenever I wait for one, I get the mail thas is has arrived,but when I look, is not there.

In JA2 Options, I set disable Stealing on TRUE
I'm not sure if that directly relates to your bug, but you did notice the bright red warning that development version 5740+ is required, right?


Re: AIMNAS Bug reports[message #313875] Fri, 04 January 2013 13:17 Go to previous messageGo to next message
Muerta
Messages:4
Registered:June 2009
:uhh:!!!
Re: AIMNAS Bug reports[message #313901] Sat, 05 January 2013 01:11 Go to previous messageGo to next message
Elvis_A

 
Messages:275
Registered:December 2012
Location: exUSSR
E1vS
ja2 gold+ svn 1579 + 5754 exe + aimnas xmas lite
It is first time me playing aimnas, I really like it.

just started the game - 2 bugs found:
1) when giving letter to Fatima - you are teleported directly to rebel hideout however one of my 5 merc team (Trevor) stuck/trapped outside rebel hideout with no chance to enter hideout or leave sector. tried few times - same thing. I decided leave Trevor outside.

2) captured b13 drassen airport - cannot train militia, loyalty 32% (yes, I read FAQ, building ACA needed which is present in the sector). Do I need to clean out whole Drassen before training militia?
3) 10mm SMG EVO called "Nothing" (found it in Bobby Ray),+ some other wrong info in BR - can provide if needed


some binoculars are in "gun" class.

in addition to that - Hans says that Tony is not here, but he actually in the shop. Good thing in big maps is that you do not need to blow wall or Brenda's head in order to visit Tony.

I spent few days on figuring how to launch XML editor. Aimnas FAQ did not help either. I was lucky to have ja 2 1.13 installed separately, so I looked at XMLEditorInit.xml file, and found solution:
you have to change data directory to:
Data-AIM
in FAQ it saying " change Data-1.13 to Data-AIM" which did not work for me.

upd.
cannot use helicopter =( it says "null is full"
bug with molle lbe which makes almost impossible to attach additional big size pockets to vests in map view (possible only in tactical mode)

upd 2
I was shocked to see rebels attacking.. vehicle in omerta, with bare hands.
http://s005.radikal.ru/i212/1301/1d/c78df6a7fb7f.jpg

[Updated on: Wed, 09 January 2013 17:23] by Moderator

Re: AIMNAS Bug reports[message #314480] Mon, 21 January 2013 10:07 Go to previous messageGo to next message
arkanglesk

 
Messages:29
Registered:June 2011
Hello everybody, I need some help...

I have my pretty 1.13.5762, game dir 1582 + aimnas xmas sci lite.

I downloaded, installed and immediately went to mess with the ini files to setup some of my crazy preferences, like first mercs landing on A8 rather than A9 (I seriously dont understand why would you land a small ops team in the middle of an occupied town)... Anyways, I started the game and was amazed by the awesomenes of the huuuuge map, next thing was move carefully towards the ruined farm. On the way, my 3-man team is spotted by a "man in black pajamas" who runs at us but gets interrupted. I had spooky move to cover and aim at him with his Seal Recon Rifle (ACOG and AN/PEQ) with range being around 18 tiles, but CTH was a sordid 0. Whatever, my bad, messed something up in cth constants, I guessed.
Thankfully, I do backup all files before changing them, so i reverted CTH constants and Ja2 options to their respective bups and reloaded the save but the moment it finished loading I get:

*** Mon Jan 21 00:57:32 2013 ***
[ 33HUL-30K1N-VQFC5-IK9TT-9XBPI ]

[59.9742] : ERROR : File : vobject.cpp
Line : 965
Location : BltVideoObjectToBuffer
Video object index is larger than the number of subimages

I tried starting a new game in case I broke the save. Everything worked nicely until I hired a merc and exited laptop screen... exactly same error. I tried hiring different mercs... same.

Already tried reinstalling... I'm lost now. Thanks in advance, and Big as ur maps thanks Smeagol for sharing yor awesomeness with us mere mortals

P.S. Hope u enjoyed the (not so) short story
Re: AIMNAS Bug reports[message #314496] Mon, 21 January 2013 13:21 Go to previous messageGo to next message
arkanglesk

 
Messages:29
Registered:June 2011
I think I fixed it... there seems to be a problem with 1.13.5762 or with the lightweight version of christmas release or maybe I just screwed up during installation.

Anyways, I just made a clean copy of vanilla JA2 gold and downloaded/installed with full xmas release 7zip... no errors so far, even finished tweaking my inis.
Re: AIMNAS Bug reports[message #314528] Tue, 22 January 2013 00:43 Go to previous messageGo to next message
Starchris

 
Messages:34
Registered:September 2010
Location: Poland
Hello

I'm using the stable version v21 (http://jagged-alliance.pl/plik473/pobierz/) and I have problem with strategic map. The city of Meduna is not fully covered by grey lines, and city Palmas has gone.

Does anyone know what might be the problem here.

I just install the clean version of JA2 and I'm putting directly on it, whole AIMNAS.

http://forum.jagged-alliance.pl/resources/image/958




[Updated on: Tue, 22 January 2013 00:51] by Moderator

Re: AIMNAS Bug reports[message #314563] Tue, 22 January 2013 09:17 Go to previous messageGo to next message
arkanglesk

 
Messages:29
Registered:June 2011
If you only have clean (as in vanilla) JA2 Gold, then that's the problem... You need to patch vanilla JA2 to v1.13 (you can get it here ).
You should have: vanilla JA2 + v1.13 + v1.13 hotfix + preferred version of AIMNAS.

Hope this helps!

[Updated on: Tue, 22 January 2013 09:18] by Moderator

Re: AIMNAS Bug reports[message #314565] Tue, 22 January 2013 10:13 Go to previous messageGo to next message
Nyrm

 
Messages:5
Registered:June 2011
Ok, I installed JA Gold, 1.13, 1.13 update and after that latest AIMNAS
Problems:

1. can

[Updated on: Tue, 22 January 2013 11:47] by Moderator

Re: AIMNAS Bug reports[message #314580] Tue, 22 January 2013 14:59 Go to previous messageGo to next message
Sam Hotte

 
Messages:2006
Registered:March 2009
Location: Middle of Germany
Nyrm, do not do $whatever but better stick to installation guideline; "latest AIMNAS" (=Xmas release is not for 1.13 v4870 but newer dev version. See:
http://www.bears-pit.com/board/ubbthreads.php/topics/311288/Depri_s_Builds_and_Packages_Ge.html#Post311288

Q1. Those X show you which area has already been remade by bigmaps and which not.

It's highly recommended to read the FAQ thread and similar.
Re: AIMNAS Bug reports[message #314581] Tue, 22 January 2013 15:10 Go to previous messageGo to next message
Nyrm

 
Messages:5
Registered:June 2011
Yeah, I did it exactly like stated in instructions and then I did it my own way. Same results
Re: AIMNAS Bug reports[message #314619] Tue, 22 January 2013 22:19 Go to previous messageGo to next message
Vince7403

 
Messages:146
Registered:February 2012
@Nyrm:
1: That happens sometimes for me too, I got around it by editing the INI manually to point at the correct executable. Once you've done that you should be able to use the editor normally.
2: The XMas release does not assign skill-specific items to IMPs. There are people on the other forums who have released modded XMLs that do, you may want to try those but make sure they're meant for AIMNAS.
4: I've never had playable speed on Linux either, but I'm not a very sophisticated user yet.
5: On Bigmaps the deploy screen does not show the entire sector. That map is scrollable, you may have to use the keyboard though.
Re: AIMNAS Bug reports[message #315364] Tue, 12 February 2013 21:48 Go to previous messageGo to next message
Obi-Mark
Messages:3
Registered:March 2006
Location: Croatia
Not sure if anyone else has this problem, but I can't withdraw any amount of money in merc inventory screen. Buttons are unclickable.
Running XMAS edition, installed as per instructions in Depri's post.

[Updated on: Tue, 12 February 2013 21:49] by Moderator

Re: AIMNAS Bug reports[message #315367] Tue, 12 February 2013 22:45 Go to previous messageGo to next message
Sam Hotte

 
Messages:2006
Registered:March 2009
Location: Middle of Germany
Make sure that the very first tab 'description' on the right of this window is selected (so that the description 'this is how you access your account ...' is displayed).
The buttons do not work if 'general' or 'advanced' tabs are displayed there.
Re: AIMNAS Bug reports[message #315387] Wed, 13 February 2013 20:27 Go to previous messageGo to next message
Obi-Mark
Messages:3
Registered:March 2006
Location: Croatia
It works now, tnx!
Re: AIMNAS Bug reports[message #316071] Fri, 08 March 2013 13:29 Go to previous messageGo to next message
Zombiehunter

 
Messages:185
Registered:March 2011
Location: Franconia, Germany
Not really a bug but the Evo III A1 MP is misnamed as "Nothing" and the Flamethrower Tank is named "Flamethrower Clip" at BR's.

By the way, great job on the Mod, I really look forward being able to play the full version. Thanks for all your work =)
Re: AIMNAS Bug reports[message #318848] Tue, 07 May 2013 02:51 Go to previous messageGo to next message
vulgarmonkey

 
Messages:51
Registered:May 2011
So I've just installed the latest dev build of 113 and the easter release of aimnas, and several inventory items and weapons seem to be coming up with the wrong icon, or just blank. Not sure if it's symptomatic of anything more serious, might just be I've bodged the installation, though I was under the impression you just extract the filkes to the root ja2 directory?
Re: AIMNAS Bug reports[message #318855] Tue, 07 May 2013 09:55 Go to previous messageGo to next message
DepressivesBrot

 
Messages:3745
Registered:July 2009
Don't do stuff like that. Just don't.


Re: AIMNAS Bug reports[message #318859] Tue, 07 May 2013 11:25 Go to previous messageGo to next message
vulgarmonkey

 
Messages:51
Registered:May 2011
Ah, is that not the correct install procedure?
I took that as being the intended instruction here:
'3) Unpack the AIMNAS ***.7z archive you got from my SkyDrive and copy it's contents to C:\Games\JA2 (or wherever you put your installation), again, let it overwrite anything it wants and double check if it doesn't ask.
Congratulations, you should now have a working AIMNAS installation!'

Or are you rather implying that it might be simply because I'm using a really recent, relatively untested version/s?
If so perhaps I should roll back to an earlier build?
Re: AIMNAS Bug reports[message #318860] Tue, 07 May 2013 11:34 Go to previous messageGo to next message
DepressivesBrot

 
Messages:3745
Registered:July 2009
Just use my SCI and don't mix really old mods with really new 113 versions.
I've been trying to get smeag to axe the other post for months now ...


Re: AIMNAS Bug reports[message #318861] Tue, 07 May 2013 11:45 Go to previous messageGo to next message
vulgarmonkey

 
Messages:51
Registered:May 2011
Ack, sorry, I thought the easter version was the most recent one. I did wonder why the links had been pulled.....I was just looking to try and find the link I used, but cant see it now. I must have misread a link from 2012 as 2013.

Ok, I'll try the xmas release. Smile
Re: AIMNAS Bug reports[message #319638] Tue, 14 May 2013 15:49 Go to previous messageGo to next message
SU_Tempest

Messages:2
Registered:May 2013
Version: XMAS release downloaded from DepressiveBrot's "AIMNAS BigMaps Beta SCI", which has been cleanly installed.

Found a little bit of an oddity when using the MAT-49. I was able to fire it while in collapsed mode, though it shouldn't be possible. Although I do get the "?" cursor instead of the usual burst/auto cursor, it is possible to fire single shots(!) if I click anyway. (Tested it on real-time after a battle on B9).

Hope it helps, this is my first time around on the Pit.

EDIT: Still playing as I'm posting this edit. I reached B14 and noticed fences surrounding a cluster of houses on the south/southwest of the sector In fact, all fences in this particular sector. They are completely passable, as though they were ghost fences.

[Updated on: Tue, 14 May 2013 20:33] by Moderator

Re: AIMNAS Bug reports[message #319672] Tue, 14 May 2013 21:39 Go to previous messageGo to previous message
lockie

 
Messages:3855
Registered:February 2006
Location: Scotland
you really want to go back a couple of releases , the xmas offering needs lots of work .


Previous Topic: AIMNAS WF2012 Part 11
Next Topic: Content of AIMNAS Archive
Goto Forum:
  


Current Time: Wed Dec 11 08:39:30 EET 2019

Total time taken to generate the page: 0.01544 seconds