Home » PLAYER'S HQ 1.13 » v1.13 General Gameplay Talk » Problem with JA2Vanilla.ini on 1.13
Problem with JA2Vanilla.ini on 1.13[message #336605] Sun, 12 October 2014 14:08 Go to next message
LukeWindwalker

 
Messages:6
Registered:October 2014
Hello everyone.

Sorry for my first post being bug related, but I didn't know where else to ask.

Basically I'm in a love/hate relationship with the 1.13 mod nowadays.
I love its stability as well as a handful of options but I hate most of the other stuff that got added and feel like it makes an already deep and enjoyable game a convoluted mess.

So what I did was download the latest stable build and use JA2Vanilla.ini as a mod from JA2 v1.13 . INI Editor and use Ja2_Options.INI in order to add in the stuff that I actually like.

Looked perfect at first since I had the 25ap system, no new mercs and the good old attachment/inventory systems running.

Here's the problem though:

I noticed that ammo is completely broken in JA2Vanilla.
For example I had Reaper having 2 5.56 ap clips with 200 bullets per clip, which should've been 20 or 30 bullets max (can't remember how big those clips are usually), when I inserted the clip into his gun and removed it afterwards, it came out as something completely different which shouldn't have fit in his gun in the first place.

I had the same weird interactions with every single other gun as well where 3.38 quickloaders magically transform into hollow point ammunition when I load the gun and stuff.

I tried both the Tons of Guns and Reduced options, both having the same results.
Then I went on to see if 1.13 had the same problem in order to check if my install just went bad but look here:
In 1.13 ammo and loading guns just works perfectly normal.

Can one of you guys help me out and tell me what to do in order to get my game working as intended?
Re: Problem with JA2Vanilla.ini on 1.13[message #336606] Sun, 12 October 2014 14:23 Go to previous messageGo to next message
silversurfer

 
Messages:2543
Registered:May 2009
The ammo problem is known and already fixed in the current versions. Get the unofficial patch for the stable release which should incorporate the ammo fix.

http://www.ja-galaxy-forum.com/ubbthreads.php/topics/327457/2014_Stable_1.13_Release_(7435#Post327457

Re: Problem with JA2Vanilla.ini on 1.13[message #336608] Sun, 12 October 2014 14:36 Go to previous message
LukeWindwalker

 
Messages:6
Registered:October 2014
silversurfer
The ammo problem is known and already fixed in the current versions. Get the unofficial patch for the stable release which should incorporate the ammo fix.

http://www.ja-galaxy-forum.com/ubbthreads.php/topics/327457/2014_Stable_1.13_Release_(7435#Post327457


Thanks a ton, comrade.
I probably got confused with "release" and "patch" not realizing there was a bugfix patch already existing.

Thank God, I can play my favorite game again Very Happy
Previous Topic: Hard Enemies and INI changing during the campaign
Next Topic: Question about few things v.7435
Goto Forum:
  


Current Time: Wed Jun 19 20:29:56 EEST 2019

Total time taken to generate the page: 0.01183 seconds