Home » MODDING HQ 1.13 » v1.13 Bug Reports » Bugs: Unofficial releases (SCI's), unstable and DEV builds (Read the first post before posting!)
Re: Bugs: Unofficial releases (SCI's), unstable and DEV builds[message #357991 is a reply to message #357989] Sat, 31 August 2019 10:06 Go to previous messageGo to next message
silversurfer

 
Messages:2604
Registered:May 2009
Seems like an incorrect installation. I just started the game, killed every soldier in A9 and Fatima and her boy were right in the middle building. Using r8692 but that shouldn't make a difference because there were no changes to NPCs in the newer revisions.



Wildfire Maps Mod 6.07 on SVN: https://ja2svn.mooo.com/source/ja2/branches/Wanne/JA2%201.13%20Wildfire%206.06%20-%20Maps%20MOD

icon10.gif  Re: Bugs: Unofficial releases (SCI's), unstable and DEV builds[message #357992 is a reply to message #357991] Sat, 31 August 2019 17:48 Go to previous messageGo to next message
GoddamnMartiansAgain

 
Messages:17
Registered:May 2016
Location: Next to my fridge.
Yup, reinstalling fixed it... kinda. Fatima is there, but I still get german dialogue text, with english audio. Doesn't bother me too much, since I am german .



Ahoi.
Re: Bugs: Unofficial releases (SCI's), unstable and DEV builds[message #358023 is a reply to message #357992] Tue, 10 September 2019 12:11 Go to previous messageGo to next message
3iff

 
Messages:67
Registered:July 2001
Location: Birmingham, UK
A very strange problem I've not seen before. V8684

Captured the central SAM (I8). Saved the game, then went to strategic map. The cutscene offer popped up and the minimap went black. I skipped the cutscene and the minimap stayed black. Odd. I went to another sector and that minimap was also black...and all the inventory had disappeared. Returning back to I8 and that inventory had disappeared too.

Reloaded the game prior to the cutscene offer and this time I accepted the video. On exiting, the minimap was lit up as normal and all inventories were present.

Tried a third time, this time before the cutscene was offered, I loaded another sector (G9 where all my stuff is...), popped back to the strategic map and skipped the cutscene when offered. The minimaps and inventories were all present as normal.

I'm fairly sure all my files are up to date but any idea which files are relevant to this event?

I'm waiting for another cutscene event to see if something similar happens.

-----------------------------------

Another unrelated bug. I've seen it in this version and earlier versions.

A squad arrived in a sector at the same time as an attack by the enemy in a different sector. The remote sector battle (just militia vs enemy) goes to auto battle. When it finishes, I get a 'creature' battle in sector A1 with zero combatants. (Creatures are disabled in my games). The game then locks out and/or crashes. The last time it happened, I managed to use an earlier save and delay the arrival of my squad and no such event happened.

Possibly after the auto battle, the game has incorrect values for the squad arrival and it gets interpreted as a battle. I almost never visit A1.

[Updated on: Tue, 10 September 2019 12:19]

Re: Bugs: Unofficial releases (SCI's), unstable and DEV builds[message #358096 is a reply to message #341931] Tue, 24 September 2019 03:04 Go to previous messageGo to next message
JP'TR

 
Messages:104
Registered:April 2009
Location: Germany
I have a problem in 8684, maybe its known and you can give me some help.

Moved my 2 squads down into the Alma Mine to kill the Crepitus.

Clearing the 1st lower level worked fine, in the second part it regulary starts hanging (clock showing) when i finish my turn.
Everytime when it crashes the whole picture gets brighter. I managed to get through with reloading/restarting the game again, cause it wasn't crashing everytime. Had the feeling it hangs up when Crepitus lost sight contact to my mercs.
But now in the 2nd lower Level the same bug appears. Can't do more then 1-2 turns before it crashes again.


EDIT: Came back few days later for a new try and with just 1 team (8 Mercs), now it works without problems.

[Updated on: Fri, 27 September 2019 18:47]

Re: Bugs: Unofficial releases (SCI's), unstable and DEV builds[message #358112 is a reply to message #358096] Thu, 26 September 2019 01:24 Go to previous messageGo to next message
ZedJA2

 
Messages:193
Registered:January 2018
Have a possible bug in r8646 and was wondering if anyone had ever seen this sort of problem and if the issue if seen had ever been addressed in a later revision, because I thought a while back I had seen a mention of a fix to it.

Revision 8646

My Merc was on a roof and he decided to steal from a nearby enemy, who may have been ko'd or not. Anyway, he was interrupted by an enemy on the ground that saw him, near the building. I believe what occurred next was that the inventory overlay for stealing came up and then it just froze with the infinite circle on screen.

Has anyone ever seen a bug for an interrupt during a steal attempt causing this issue and was it ever addressed by any fix since 8646. I'll see if I can dig up the save, which I do have, but that save will not always cause the interrupt of course.
Re: Bugs: Unofficial releases (SCI's), unstable and DEV builds[message #358198 is a reply to message #358112] Fri, 04 October 2019 22:41 Go to previous messageGo to next message
JP'TR

 
Messages:104
Registered:April 2009
Location: Germany
Small bug / 8646

Arrived with the truck in G9, assigned some passangers directly from the vehicle to another task (Ears to "Snitch/TownRumors", others Patient/Doctor) Rest of the team continued driving away with the truck.

Bug: Ears was in the town as Snitch, but his yellow dot followed the truck, while the assigment "Snitch" started red blinking. Also in the sidebar he was on the move, invisible and not as passanger of the truck.
Re: Bugs: Unofficial releases (SCI's), unstable and DEV builds[message #358289 is a reply to message #358198] Sat, 19 October 2019 11:33 Go to previous messageGo to next message
xxxooo
Messages:1
Registered:October 2019
Hi, here is a bug under 8684.

When an enemy is collapsed after hit on the leg or stun grenade etc, you can go to pillage the enemy.
For me there are almost 50% chance that the item list does not appear (toggle bar and buttons still do) and game gets stuck.
Re: Bugs: Unofficial releases (SCI's), unstable and DEV builds[message #358554 is a reply to message #358289] Mon, 25 November 2019 16:18 Go to previous messageGo to next message
LoTeK_

 
Messages:12
Registered:December 2013
Location: Italy
Hi, before asking for help I wanted to thank for all your work on this awesome game. Still playing.

Now with the issues. Number 1, I'm on "SCI_JA2v1.13_Revision_8704_on_GameDir_2482" as it comes (no AIMNAS no SVN) and I'm struggling because of the slots for attachments on weapons. The slot for them just isn't there anymore even if Bobby Ray tells you can attach that item or the game highlight it when you hover the mouse over them. For example an acog combo 4x to a SCAR-H SV or a small scope 2x to a P90, nope. The FN MAG just supports a bipod, a laser sight and a rifle sling now while I used to run it overcrowded with attachments. I've tried a G3 too no slots for optics/scopes and so on for all other weapons I've tried to adapt my gameplay but I'm really failing. I'm just able to mount scopes on sniper rifles. Suppressors no slot either on any weapon type cept pistols and some SMGs. I feel something is not right here do I missed something in the INI or XML files? There's really a lot of stuff to check.

Number 2, I just took Drassen and the selection at Bobby Ray is really on few items now, there are like 3/4 guns for every type instead of the full list of items I used to have (one type even have no items to show). I've checked the INI file but I didn't find the option to make everything available at start. I'm not playing on "tons of guns mode" I never used to but I now see the other game type is "reduced". Might it be that? I need to play on tons of guns for a complete list on BR at start? Missed something in the INI file again?

[Updated on: Wed, 27 November 2019 18:26]

Re: Bugs: Unofficial releases (SCI's), unstable and DEV builds[message #358567 is a reply to message #358554] Wed, 27 November 2019 18:26 Go to previous messageGo to next message
LoTeK_

 
Messages:12
Registered:December 2013
Location: Italy
Figured it out. It was all about the "Tons of guns" mode, it appears it now has to be enabled for all attachments to work properly and BR selection to be consistent like it always was, and honestly I think it had more sense before. If that had to be changed, I think a selection betweeen:

1-Normal (normal guns with all attachments working)
2-Tons of Guns (tons of guns with all attachments working)
3-Reduced (reduced guns and attachments)

would have been better. Or at least warn the poor guy hes not even gonna get a scope 2x/4x if he doesn't go tons.

Also I hope the change, if it's here to stay, reflects on the enemy militia but it wasn't much feeling like that. I was firing rounds hitting thin air while the enemy apparently had good aim on mid-long range shots so I suppose they were using a scope.. GL with it at insane diff (would need a team of snipers and GLs any other gun it's like throwing rocks).

[Updated on: Wed, 27 November 2019 18:40]

Re: Bugs: Unofficial releases (SCI's), unstable and DEV builds[message #358580 is a reply to message #358567] Sun, 01 December 2019 17:26 Go to previous message
Kitty

 
Messages:93
Registered:October 2017
Location: Germany
The actionItem for BigTearGas is connected to bombItem 267. This item is the portable TV and therefore no action is happening.

This can be solved when adding a 60mm Tear Gas Shell as new item and connect this one with BigTearGas.



I need more details.

(Didi Hallervorden)
Previous Topic: XML Editor Bug Reports
Goto Forum:
  


Current Time: Sat Dec 14 14:56:55 EET 2019

Total time taken to generate the page: 0.01310 seconds