Home » MODDING HQ 1.13 » v1.13 Bug Reports » Black screen!
Black screen![message #346628] Sat, 13 August 2016 00:30 Go to next message
orcam3

 
Messages:90
Registered:August 2011
Location: The Netherlands
So on startup my entire screen is black ( i can hear the menu music playing but can't see anything )

Why? How to fix this?

Version 8278

Thanks!

(also, it's my 5 years and 10 days anniversary on this forum! yay)

[Updated on: Sat, 13 August 2016 00:49]

Re: Black screen![message #346629 is a reply to message #346628] Sat, 13 August 2016 04:34 Go to previous messageGo to next message
ratpaz

 
Messages:126
Registered:April 2015
Location: Italy
It seems something related to your monitor resolution, try to adjust the in game resolution by modifing JA2.ini
Re: Black screen![message #346634 is a reply to message #346629] Sat, 13 August 2016 14:29 Go to previous messageGo to next message
Julix

 
Messages:92
Registered:June 2010
Location: Germany

What operating system are you using? Do you have intro deactivated?
Re: Black screen![message #346638 is a reply to message #346634] Sat, 13 August 2016 17:16 Go to previous messageGo to next message
orcam3

 
Messages:90
Registered:August 2011
Location: The Netherlands
Using windows 10

I dont have intro disabled, i will look for that

i will also check for resolution in .ini

thx

will report back to you
Re: Black screen![message #346644 is a reply to message #346628] Sat, 13 August 2016 23:45 Go to previous messageGo to next message
Julix

 
Messages:92
Registered:June 2010
Location: Germany

http://thepit.ja-galaxy-forum.com/index.php?t=msg&goto=343586&

Some people had luck with it - I hadn't in the past, will give win10 with JA2 another try on a different computer shortly.

There's a bunch of steps but for some it seems to work earlier than others...

Disabling intro is one of them.

Oh yeah and congrats on the half-decade.

[Updated on: Sat, 13 August 2016 23:46]

Re: Black screen![message #346648 is a reply to message #346628] Sun, 14 August 2016 16:59 Go to previous messageGo to next message
orcam3

 
Messages:90
Registered:August 2011
Location: The Netherlands
I tried it all but can't get it to work :/

Edit:

Got it to work but with nasty lag not sure

Edit 2:

Windowed mode seems to kinda reduce the lag, but is not comfortable for me to play in

[Updated on: Sun, 14 August 2016 17:13]

Re: Black screen![message #346649 is a reply to message #346648] Sun, 14 August 2016 18:07 Go to previous messageGo to next message
ratpaz

 
Messages:126
Registered:April 2015
Location: Italy
You should try to use windows 10 fix, it's under docs/windows compatibility fixes
Re: Black screen![message #346664 is a reply to message #346649] Tue, 16 August 2016 17:00 Go to previous message
orcam3

 
Messages:90
Registered:August 2011
Location: The Netherlands
Thanks!

Now it runs quite fine

but the lag endures (on my secondary pc)

i will try my main pc anytime soon
Previous Topic: [Urgent!] XML Editor Start up error
Next Topic: Syringes not fitting into syringe pouches
Goto Forum:
  


Current Time: Fri Aug 18 08:08:35 EEST 2017

Total time taken to generate the page: 0.00729 seconds