Home » MODDING HQ 1.13 » v1.13 Bug Reports » Laptop does not connect/load anything
icon2.gif  Laptop does not connect/load anything[message #348502] Fri, 27 January 2017 09:25 Go to next message
Johuotar
Messages:5
Registered:December 2010
I downloaded the newest release (released january 2017) and After making imp and hiring first Aim mercenary I could not hire anyone else because the phonecalls did not connect. After leaving the website I could return to it. The loading bar did not move at all. I also could not shutdown the pc because the button did nothing.
My pc uses win10 and I have followed the compatibility guide. I did the registry changes and game is running single core. I managed to make a team on second attempt but there is no guanteree the problem wont return.

Is this a known problem and is there a fix?
Re: Laptop does not connect/load anything[message #348504 is a reply to message #348502] Fri, 27 January 2017 10:31 Go to previous messageGo to next message
silversurfer

 
Messages:2133
Registered:May 2009
I just tested it and I created one IMP and hired 3 AIM mercs after that. No problem at all in r8371. Are you using Depri's SCI and followed installation instructions? If you just wait a few days a new SCI will be released at beginning of February.



Wildfire Maps Mod 6.07 on SVN: https://ja2svn.mooo.com/source/ja2/branches/Wanne/JA2%201.13%20Wildfire%206.06%20-%20Maps%20MOD

Re: Laptop does not connect/load anything[message #348505 is a reply to message #348504] Fri, 27 January 2017 11:13 Go to previous messageGo to next message
Johuotar
Messages:5
Registered:December 2010
Yes I'm using Depri's sci and I followed instructions. Does it matter if I start the game through the ini editor? Thats what I used. One thing I didn't mention was that after creating imp and hiring 1st aim merc I went afk for 45 minutes and left the game running. First call I made after that did not connect. It would be weird bug if it was caused by being too long in the aim website.
Re: Laptop does not connect/load anything[message #348507 is a reply to message #348505] Fri, 27 January 2017 12:19 Go to previous messageGo to next message
grim

 
Messages:290
Registered:July 2006
Location: France
On Win10 and the wine compatibility fix, this problem is common. When you are in the laptop or on the strategic map, the game will sometimes get stuck. You won't be able to advance time, to move your mercs back on tactical, etc.
I don't know if it happens with the reg compatibility fix only, as for me it makes the game very chopped, slow (stuttering?).
It's not a problem of the latest builds, it happens with vengeance mod too.
I don't know if there is a link, but i usually know the problem occurs when the current music track ends and the next doesn't start.
Re: Laptop does not connect/load anything[message #348678 is a reply to message #348505] Fri, 03 February 2017 00:32 Go to previous message
grim

 
Messages:290
Registered:July 2006
Location: France
From this topic i followed these tips and it worked for me. No more freezes.

Decadent wrote on Sun, 25 December 2016 09:48
I found a solution that is working on Windows 10:

Installed
Microsoft Visual C++ 2005 Redistributable Package (x86)
Microsoft Visual C++ 2008 Redistributable Package (x86)

The only confusing part was that both downloads from Microsoft have the same name 'vcredist_x86.exe'

Working in fullscreen mode, exits without freezing, no crashing.
Previous Topic: Henning Van Branitz
Next Topic: Enemies don't move outside turn-based combat
Goto Forum:
  


Current Time: Fri Aug 18 08:06:27 EEST 2017

Total time taken to generate the page: 0.00721 seconds