Home » MODDING HQ 1.13 » v1.13 Bug Reports » LBE Bug "NADA"?
LBE Bug "NADA"?[message #349445] Sun, 09 April 2017 00:10 Go to next message
TrentL

 
Messages:68
Registered:February 2015
Location: United States
http://i.imgur.com/pnpFcI8.png

Set up the rig like shown, try to add another container to it (by clicking the box and selecting something from the green menu that pops up)

Says there's not enough room.

Inventory screen still shows + / - stuff like I have something picked up, but I don't. I can't click on anything to clear it out.

if I exit Inventory and try again things are still showing +/- like I have somehting picked up. If I try to right click and edit the containers on the thigh rig again it changes cursor to NADA and the game is non-functional from that point on ... force close and restart/reload.

Re: LBE Bug "NADA"?[message #349446 is a reply to message #349445] Sun, 09 April 2017 00:13 Go to previous messageGo to next message
TrentL

 
Messages:68
Registered:February 2015
Location: United States
Forgot to mention I'm using build 8396
Re: LBE Bug "NADA"?[message #349448 is a reply to message #349446] Sun, 09 April 2017 09:28 Go to previous messageGo to next message
TrentL

 
Messages:68
Registered:February 2015
Location: United States
I had another issue where I saved the game and came back to the sector to find most of my gear missing. I had militia dump their belongings but nothing new turned up, and most of my stuff was gone. Extended ears, all of my medical kits, a bunch of LBE's etc. Not sure whether that was it was militia equip code (I have sector use turned on) but I wouldn't think they'd grab it except on a sector load, and it was already loaded (I just did an Options > Save, didn't exit or reload the sector).

I haven't been able to reproduce it however, would like to ask if anyone reads this do militia periodically try to re-equip on their own? That's the only explanation I could think of for a whole mess of gear to disappear. You'd think a militia inspection would return it? But not so I guess.

[Updated on: Sun, 09 April 2017 09:28]

Re: LBE Bug "NADA"?[message #349484 is a reply to message #349448] Tue, 11 April 2017 11:35 Go to previous messageGo to next message
TrentL

 
Messages:68
Registered:February 2015
Location: United States
This happens pretty much anytime an item is added to a full LBE parent - after the "There is not enough room" dialog is displayed the interface becomes fubar'd (even click & drop).

Re: LBE Bug "NADA"?[message #349486 is a reply to message #349484] Tue, 11 April 2017 12:02 Go to previous messageGo to next message
TrentL

 
Messages:68
Registered:February 2015
Location: United States
There is a workaround that keeps you in the game (better than force closing).

Immediately after getting the message; the cursor is empty but acts like there is still something on it. All inventory slots show the red # as if you could place something; but do not allow you to interact with them.

If you immediately close out of inventory, save the game, then reload the game, the cursor is still goofed; but all inventory slots now show a green number. Clicking on one returns the game to normal operation.

So after getting the "not enough space" message; close the sector inventory, save, load, open a soldier's inventory, click on an empty inventory slot (you'll see green #'s) on them, then you'll be fine.
Re: LBE Bug "NADA"?[message #349489 is a reply to message #349486] Tue, 11 April 2017 17:46 Go to previous messageGo to next message
silversurfer

 
Messages:2156
Registered:May 2009
Hmm, I can't reproduce the issue in the 8397 build.

Just like you I have a "Specter Thigh Rig" (item 1676).
At the top small slot I have a "Rifle Ammo Pouch" (item 1673).
Right medium slot holds a "Russian Pistol holster" (item 1677).

In total this occupies 24 of the available 27 volume.

I can click on an empty slot and select one available item. I get the error message "There's not enough space for this pocket" but there is no lockup. I can also pick up a pocket from sector inventory and try to place it in an empty slot. I get the same error message but the item is still on the cursor so I can put it back to sector inventory.

There must be something more that is necessary to cause this issue.



Wildfire Maps Mod 6.07 on SVN: https://ja2svn.mooo.com/source/ja2/branches/Wanne/JA2%201.13%20Wildfire%206.06%20-%20Maps%20MOD

Re: LBE Bug "NADA"?[message #349491 is a reply to message #349489] Tue, 11 April 2017 23:15 Go to previous messageGo to next message
TrentL

 
Messages:68
Registered:February 2015
Location: United States
This happens *every* time I try to overload an LBE. Doesn't matter what it is, the moment I get "there's not enough space for this pocket" it acts like I still have something on my cursor but there isn't; and I can't do anything with it.

The odd thing whatever the issue is it *persists* after a save/load cycle if I save during the issue, and then reload it, nothing on the cursor but acting like there is (every inventory slot shows +2 in green, until I click on something). The UI elements stay grayed out until I pull up a sector inventory and close it; then I can continue like normal after a load.

Worth noting I almost universally work with the sector inventory while the sector is NOT loaded (that way any items carried by militia are available).
Re: LBE Bug "NADA"?[message #349496 is a reply to message #349491] Wed, 12 April 2017 00:21 Go to previous messageGo to next message
The_Bob

 
Messages:353
Registered:May 2009
Location: Behind you.
This is fixed in my latest exe.

OTOH, somehow the code disallows adding more than one pouch of the same type, so it's a bit too safe now. I guess I used the ValidItemAttachmentSlot() function improperly?

Re: LBE Bug "NADA"?[message #349509 is a reply to message #349496] Wed, 12 April 2017 21:24 Go to previous messageGo to next message
TrentL

 
Messages:68
Registered:February 2015
Location: United States
I add multiple pouches of the same type all the time. In fact, pretty much every time.

ALso the issue is less universal than I thought. Sometimes I can add gear fine and the "I'm full" message doesn't break things; most times it breaks when I get the message. Save and reload works to recover. Wonder if it's because I'm using multiple grenade or mag pouches of the same type all the time?

[Updated on: Wed, 12 April 2017 21:25]

Re: LBE Bug "NADA"?[message #349565 is a reply to message #349509] Sun, 16 April 2017 23:23 Go to previous message
TrentL

 
Messages:68
Registered:February 2015
Location: United States
I had another NADA cursor lockup after I passed a detonator to a guy with 71 explosive and he failed to apply it to a stick of TNT.

I was able to save. ON a reload it black screened (reload from within game) and gave an exception.

On a restart of JA2 I was able to reload the game fine but he failed to apply it AGAIN and it broke the game once more.

The third restart of JA2 I reloaded the game, tried again, and it succeeded.

Previous Topic: r8396 1366x768 fullscreen LBE menu bug
Next Topic: Graphical Glitch
Goto Forum:
  


Current Time: Thu Sep 21 02:32:38 EEST 2017

Total time taken to generate the page: 0.00737 seconds