Home » SIRTECH CLASSICS » Jagged Alliance 2 » JA2 Crashes, Bugs and Fixes » Video display issues
Video display issues[message #50127] Thu, 28 September 2006 15:07 Go to next message
Truthseek0

 
Messages:5
Registered:September 2006
I've read through the problems others have faced and this looks new...

After installing and patching Jagged Alliance 2 (original or Gold) it runs with messed up video. I can see thing but their are moving lines through everything. The game intro, the starting menu and the actual gameplay. I have:
Win XP, Athlon 3200+, 704 MB of RAM, Geforce 6100 (onboard). I don't have any anti-virus software running.

I'm planning on trying to run it on another computer or putting in a motherboard with a better/different video card.

Any ideas?
Re: Video display issues[message #50128] Fri, 29 September 2006 02:03 Go to previous messageGo to next message
Lars

 
Messages:9
Registered:May 2003
Location: Sweden

I have the same problem but fortunately is it easy solved by enabling vertical sync in Ja2_Options.INI
Re: Video display issues[message #50129] Fri, 29 September 2006 04:22 Go to previous messageGo to next message
Truthseek0

 
Messages:5
Registered:September 2006
Okay! Good to know that it's a problem that can be fixed! Hmm, how do I enable vertical sync once I have Ja2_Options.ini open?
Re: Video display issues[message #50130] Fri, 29 September 2006 08:31 Go to previous messageGo to next message
Lars

 
Messages:9
Registered:May 2003
Location: Sweden

Well, just change VERTICAL_SYNC = FALSE to VERTICAL_SYNC = TRUE
Re: Video display issues[message #50131] Fri, 29 September 2006 11:28 Go to previous messageGo to next message
Truthseek0

 
Messages:5
Registered:September 2006
Well this makes it more interesting, it's not there. I put the line in anyway and I still have the same problem. I double checked the install of the 1.13 patch and that looks okay therefore it shouldn't be the issue. I have lines like:
NOVICE_CASH = 45000
EXPERIENCED_CASH = 35000
EXPERT_CASH = 30000
INSANE_CASH = 15000
CAN_SELL_ALT_LMB = TRUE
PRICE_MODIFIER = 4
MIN_ATTRIBUTE_POINT = 35
MAX_ATTRIBUTE_POINT = 90
IMPATTRIBUTEPOINTS = 40
MAX_ZERO_BONUS = 15
START_ATTRIBUTE = 55
MAX_MILITIA_PER_SECTOR = 20
MAX_TRAINING_SQUAD_SIZE = 10
MILITIA_TRAINING_COST = 750
MIN_LOYALTY_TO_TRAIN = 20
MAX_STRATEGIC_TEAM_SIZE = 20

NOVICE_QUEENS_POOL_OF_TROOPS = 150
EXPERIENCED_QUEENS_POOL_OF_TROOPS = 200
EXPERT_QUEENS_POOL_OF_TROOPS = 400
INSANE_QUEENS_POOL_OF_TROOPS = 8000

EASY_INITIAL_GARRISON_PERCENTAGES = 70
EXPERIENCED_INITIAL_GARRISON_PERCENTAGES = 100
EXPERT_INITIAL_GARRISON_PERCENTAGES = 150
INSANE_INITIAL_GARRISON_PERCENTAGES = 200

EXPERT_ELITE_BONUS = 25
INSANE_ELITE_BONUS = 50

NOVICE_MIN_ENEMY_GROUP_SIZE = 3
EXPERIENCED_MIN_ENEMY_GROUP_SIZE = 4
EXPERT_MIN_ENEMY_GROUP_SIZE = 6
INSANE_MIN_ENEMY_GROUP_SIZE = 8


USE_RANDOM_PERSONALITY = FALSE
CUSTOM_PERSONALITY = 0
CUSTOM_ATTITUDE = 0

What else should I have here?
Re: Video display issues[message #50132] Sat, 30 September 2006 06:21 Go to previous messageGo to next message
Lars

 
Messages:9
Registered:May 2003
Location: Sweden

Judging from the lines you posted are you using a rather old version of the 1.13. Download the september release (502) from http://81.169.133.124/~lalien/release/ and change the vertical sync and everything should work.
Re: Video display issues[message #50133] Sat, 30 September 2006 07:33 Go to previous messageGo to next message
Truthseek0

 
Messages:5
Registered:September 2006
Ah yes, making progress. You are right, a very different version of 1.13. Installed it but I think after installing so many versions it just didn't work right (actually it looks worse now for some reason, the screen scrolls now but the scrolling graphics look better!) so I'm going to reinstall everything. JA2 v1.13 Release [1.0.0.502].exe
Re: Video display issues[message #50134] Sat, 30 September 2006 08:24 Go to previous message
Truthseek0

 
Messages:5
Registered:September 2006
Hmm, reinstalled everything, just used JA 2 instead of Gold. Used that 1.13 patch you showed the link for. Tried all three graphic settings with v-sync on and off but the screen just rolls. I don't have any other problems with video games either... I'm at a loss.
Previous Topic: Has anyone had a hardware profile/key problem downloading from SF?
Next Topic: Game dont want finish enemy turns :(
Goto Forum:
  


Current Time: Sat Aug 24 12:14:16 EEST 2019

Total time taken to generate the page: 0.01559 seconds