Home » MODDING HQ 1.13 » v1.13 General Development Talk » Instructions for using SVN
Re: Instructions for using SVN[message #286880] Mon, 18 July 2011 15:01 Go to previous messageGo to next message
Wil473

 
Messages:2861
Registered:September 2004
Location: Canada
That's normal, the compiled .exe is only kept up to date with the official release (4552). I think the newest unofficial compile is in Tais SCI for AIMNAS.

EDIT: I ran into the same problem while testing something a few weeks back.

[Updated on: Mon, 18 July 2011 15:02] by Moderator



Re: Instructions for using SVN[message #286881] Mon, 18 July 2011 15:04 Go to previous messageGo to next message
STK

 
Messages:110
Registered:December 2010
Location: UK
Hi there so even though it shows I am running version 4552 I still have the latest and greatest updates from 4579 as long as I have copied the files over as per instructions?.

Re: Instructions for using SVN[message #286883] Mon, 18 July 2011 15:09 Go to previous messageGo to next message
Wil473

 
Messages:2861
Registered:September 2004
Location: Canada
What is showing is the revision number from the .exe, which is still 4552 on the SVN. The SVN will give you the most up to date supporting files, and files to compile your own JA2.exe based on the newest code.

I checked Tais' thread, AIMNAS includes a JA2.exe based on Rev.4561, newer than the standalone SCI and UC-1.13 SCI's also there. As I am only aware of this one source fro unofficial builds made available to the general public, I suggest you get the AIMNAS SCI. AIMNAS is VFS compliant, so if you are just after the newest .exe just change the .INI file to point at the mod you want (the mod has nothing to do with the .exe).

[Updated on: Mon, 18 July 2011 15:10] by Moderator



Re: Instructions for using SVN[message #286884] Mon, 18 July 2011 15:12 Go to previous messageGo to next message
STK

 
Messages:110
Registered:December 2010
Location: UK
Wow ummm you have lost me completely now Sad.

So I need to compile a new .EXE I assume the files in the Build folder that gets downloaded with the SVN is what I do that form but my problem is how do I actually make a .EXE.

Sorry to ask what may seem to you like a dumb question but I have no idea.

Thanks

Re: Instructions for using SVN[message #286885] Mon, 18 July 2011 15:15 Go to previous messageGo to next message
Wil473

 
Messages:2861
Registered:September 2004
Location: Canada
No idea myself, but if you absolutely must have the newest bug-fix it is do it yourself. Otherwise just be thankful that Tais will occasionally release something newer (and riskier) than the official patches.


Re: Instructions for using SVN[message #286886] Mon, 18 July 2011 15:19 Go to previous messageGo to next message
Logisteric

 
Messages:3388
Registered:December 2008
Location: B
stk, jump to the chat and ask tais (very very nicely)
Re: Instructions for using SVN[message #286888] Mon, 18 July 2011 15:25 Go to previous messageGo to next message
STK

 
Messages:110
Registered:December 2010
Location: UK
I will ask him if I can get hold of him do I ask in the MP chat or is there another one?.

Thanks
Re: Instructions for using SVN[message #286889] Mon, 18 July 2011 15:36 Go to previous messageGo to next message
Logisteric

 
Messages:3388
Registered:December 2008
Location: B
http://webchat.quakenet.org/?channels=bearpit
Re: Instructions for using SVN[message #286890] Mon, 18 July 2011 15:43 Go to previous messageGo to next message
STK

 
Messages:110
Registered:December 2010
Location: UK
Thanks I am speaking to DepressivesBrot.

Re: Instructions for using SVN[message #287461] Sun, 24 July 2011 02:19 Go to previous messageGo to next message
Bio

 
Messages:63
Registered:April 2009
Location: Rhineland-Palatinate/Germ...
Can anybody fill me in about what's up with the SVN repository? The server is reachable (81.169.133.124) but SVN is not. Is the issue known? Is somebody working on fixing it? When can we expect the issue to be resolved? Thanks.
Re: Instructions for using SVN[message #287492] Sun, 24 July 2011 13:55 Go to previous messageGo to next message
lockie

 
Messages:3925
Registered:February 2006
Location: Scotland
Hmm , I couldn't connect either ... somebody know what's happening ?


Re: Instructions for using SVN[message #287698] Tue, 26 July 2011 18:57 Go to previous messageGo to next message
Marlboro Man

 
Messages:1238
Registered:October 2005
Location: USA
Hmm, I just downloaded the new Tortoise and tried downloading the latest SVN and it is not working. It seems to go to the correct URL, but it just sits there and never starts. Anyone in the know, know whats going on here?


EDIT: Ok, that time I got a could not connect to server message. Has the URL changed or something?

[Updated on: Tue, 26 July 2011 19:03] by Moderator



Re: Instructions for using SVN[message #287700] Tue, 26 July 2011 19:57 Go to previous messageGo to next message
tais

 
Messages:808
Registered:February 2008
Location: NL
Server has been having SSL handshake problems and timeouts for a few days now dunno what's up..


Re: Instructions for using SVN[message #287702] Tue, 26 July 2011 21:01 Go to previous messageGo to next message
Marlboro Man

 
Messages:1238
Registered:October 2005
Location: USA
Well that blows. Ok, I will keep trying it, maybe it will kick in eventually.


Re: Instructions for using SVN[message #287737] Wed, 27 July 2011 02:59 Go to previous messageGo to next message
Marlboro Man

 
Messages:1238
Registered:October 2005
Location: USA
Welp, I have tried it off and on all day with no luck. This is really aggrevating.


Re: Instructions for using SVN[message #287797] Wed, 27 July 2011 22:12 Go to previous messageGo to next message
Marlboro Man

 
Messages:1238
Registered:October 2005
Location: USA
Finally! Seems to be working ok now. Wink


Re: Instructions for using SVN[message #287807] Wed, 27 July 2011 22:45 Go to previous messageGo to next message
lockie

 
Messages:3925
Registered:February 2006
Location: Scotland
Yuuup , it's a'workin' !


Re: Instructions for using SVN[message #288590] Sun, 07 August 2011 15:03 Go to previous messageGo to next message
takami

 
Messages:12
Registered:August 2011
Seems down again? Sad
Re: Instructions for using SVN[message #288591] Sun, 07 August 2011 15:08 Go to previous messageGo to next message
PasHancock

 
Messages:737
Registered:February 2011
Location: Estonia,Tallinn
yes
Re: Instructions for using SVN[message #288598] Sun, 07 August 2011 17:51 Go to previous messageGo to next message
Marlboro Man

 
Messages:1238
Registered:October 2005
Location: USA
It just worked for me, I updated to rev 1318. Smile


Re: Instructions for using SVN[message #288599] Sun, 07 August 2011 18:13 Go to previous messageGo to next message
takami

 
Messages:12
Registered:August 2011
Ah great, that works now.

But the source code still seems inaccessible.
At least I'm getting a SSL certificate error now, so someone's probably working on it.
Re: Instructions for using SVN[message #289024] Sun, 14 August 2011 15:05 Go to previous messageGo to next message
STK

 
Messages:110
Registered:December 2010
Location: UK
Holy crap I see in the latest version that throwing items is now fixed does this mean that I can use grenades now in MP Smile.
Re: Instructions for using SVN[message #289025] Sun, 14 August 2011 15:08 Go to previous messageGo to next message
PasHancock

 
Messages:737
Registered:February 2011
Location: Estonia,Tallinn
How can you know that?

Re: Instructions for using SVN[message #289026] Sun, 14 August 2011 15:17 Go to previous messageGo to next message
STK

 
Messages:110
Registered:December 2010
Location: UK
use SVN and once its updated click show log tells ya all the latest fixes in that build.
Re: Instructions for using SVN[message #289684] Tue, 23 August 2011 12:47 Go to previous messageGo to next message
STK

 
Messages:110
Registered:December 2010
Location: UK
Damn this keeps getting better and better.

Thanks 1.13 team.

Cant wait to now play MP with grenades Smile
Re: Instructions for using SVN[message #290976] Thu, 22 September 2011 05:26 Go to previous messageGo to next message
Esgaro

 
Messages:12
Registered:September 2008
So what is the current procedure for putting together a full setup of the newest version? I checked out
https://81.169.133.124/source/ja2/branches/Wanne/JA2%201.13%20MP
and
https://81.169.133.124/source/ja2/trunk/GameSource/ja2_v1.13

I was able to build the 1.13MP checkout just fine. The first build went fine, and gave me a "JA2_EN_Debug.exe". "Whoops" I think, "I accidentally made a debug build". So I switch the dropdown to release and get "JA2_PO_Release.exe". That is somewhat unexpected. Did it switch languages somehow, or does that "EN" and "PO" mean something other than what I think it means?

I assume one copies the contents of the gamedir directory from MP over the directory in the base setup in order to get things up to date. Is that right?
Re: Instructions for using SVN[message #292720] Tue, 25 October 2011 11:58 Go to previous messageGo to next message
JMich

 
Messages:569
Registered:January 2011
Location: Greece
I just reinstalled VS2010, checked out the svns (both official and developer's) and tried to do a clean compile to see that my VS works as intended. Both code versions cannot compile due to
Error	8	error C2440: '=' : cannot convert from 'const ModifiedMapFile *' to 'ModifiedMapFile *'	c:\code projects\svn code\tileengine\saveloadmap.cpp	203	1	TileEngine
Error	9	error C2440: '=' : cannot convert from 'const ModifiedMapFile *' to 'ModifiedMapFile *'	c:\code projects\svn code\tileengine\saveloadmap.cpp	215	1	TileEngine
which are the lines
*ppMMF = &(*itr);
and
pResult = &(*itr);
introduced in revision 4665.
Is this a VS10 specific error, or do I need to modify some setting to allow the code to compile?
Re: Instructions for using SVN[message #292838] Sat, 29 October 2011 17:20 Go to previous messageGo to next message
Jenilee

 
Messages:15
Registered:May 2011
If you want to just compile with the caching stuff disabled, you can modify the following:

TryGetModifiedMapFile function

Quote:

//Jenilee: disabled
bool TryGetModifiedMapFile( UINT32 uiType, INT16 sMapX, INT16 sMapY, INT8 bMapZ, ModifiedMapFile** ppMMF )
{
return false;

/*
if (ppMMF == NULL)
return false;

ModifiedMapFile key(uiType, sMapX, sMapY, bMapZ);
ModifiedMapFileSet::iterator itr = g_mapFileSet.find(key);
if (itr == g_mapFileSet.end())
{
*ppMMF = NULL;
return false;
}

*ppMMF = &(*itr);

return true;
*/
}


GetOrCreateModifiedMapFile function

Quote:


//Jenilee: disabled
ModifiedMapFile& GetOrCreateModifiedMapFile(UINT32 uiType, INT16 sMapX, INT16 sMapY, INT8 bMapZ)
{
ModifiedMapFile* pResult = NULL;
return *pResult;

/*
if ( TryGetModifiedMapFile(uiType, sMapX, sMapY, bMapZ, &pResult) )
return *pResult;

ModifiedMapFile key(uiType, sMapX, sMapY, bMapZ);
ModifiedMapFileSet::iterator itr = g_mapFileSet.insert(g_mapFileSet.end(), key);

pResult = &(*itr);

if (pResult)
GetMapTempFileName( pResult->uiType, pResult->szMapName, pResult->sMapX, pResult->sMapY, pResult->bMapZ );

return *pResult;
*/
}


SaveModifiedMapStructToMapTempFile function

insert the following as the first line:

Quote:

g_useSaveCache = false; //Jenilee: force disabled!


It won't fix the caching issue but you can compile and run the game fine.
Re: Instructions for using SVN[message #292914] Mon, 31 October 2011 21:56 Go to previous messageGo to next message
tais

 
Messages:808
Registered:February 2008
Location: NL
Hereby repeating JMich's report, code does not compile unless using Jen's fix, after that all goes well, someone gonna fix this?


Re: Instructions for using SVN[message #311167] Sun, 14 October 2012 06:27 Go to previous messageGo to next message
Julix

 
Messages:94
Registered:June 2010
Location: Germany

I installed it, it worked. Then I changed Dr.Q's stats using "Merc Profile Editor", and was about to change ini settings, but I can't find the changes anywhere (nor the file that I thought I was changing), instead I"m getting this:


JA2 Fatal Error
File : sgp.cpp
Line : 788
Location: InitializeStandardGamingPlatform
Initializing Virtual File System failed


Has anyone seen this one before? What is the sgp.cpp file? can't find that one either.

Also the icons change randomly when I run any of the applications in the JA2 folder. Sofar I've seen 4 different symbols that they become instead of the normal version... :-S



EDIT: No idea what caused it - but I downloaded the SVN again, and without changing anything else I just copied it over (and told it to overwrite) - and then half way through I remembered I should probably reinstall JA2 first, so I cancelled - then I thought I should test again. So I did, and it worked. And the stat change is still there, must not have gotten there before overwriting the one that caused the problem. What ever it was....

EDIT2: I just found it: I started the old JA2.exe once and that reset the JA2.ini and replaced everything in it with a line about where the CD is... haha Very Happy Definitively deleting the file, or at least moving it out of the main folder unless you know a reason not to.

[Updated on: Sun, 14 October 2012 20:34] by Moderator

Re: Instructions for using SVN[message #312968] Tue, 11 December 2012 20:52 Go to previous messageGo to next message
K0ukku

 
Messages:192
Registered:December 2009
I am little bit confused: What is the right address to download the latest 1.13 trunk by the SVN Tortoise software?
Re: Instructions for using SVN[message #312969] Tue, 11 December 2012 20:58 Go to previous messageGo to next message
Sam Hotte

 
Messages:2012
Registered:March 2009
Location: Middle of Germany
http://www.ja-galaxy-forum.com/board/ubbthreads.php/topics/293324/New_SVN_address.html#Post293324
says:
https://ja2svn.dyndns.org/source/ja2/
Re: Instructions for using SVN[message #314041] Wed, 09 January 2013 14:03 Go to previous messageGo to next message
Brujah

 
Messages:41
Registered:January 2013
Location: Brazil
I did everything marlboro man said and got this:

http://i49.tinypic.com/beuj4l.png


I moved all the files from the tortoise svn download to a fresh install of JA2 gold with 1.12 patch.
Re: Instructions for using SVN[message #314042] Wed, 09 January 2013 14:40 Go to previous messageGo to next message
DepressivesBrot

 
Messages:3806
Registered:July 2009
Get a new exe from my sig and reapply tje svn files. Starting the Vanilla exe tends to f'up some files.

[Updated on: Wed, 09 January 2013 14:42] by Moderator



Re: Instructions for using SVN[message #314044] Wed, 09 January 2013 15:08 Go to previous messageGo to next message
Brujah

 
Messages:41
Registered:January 2013
Location: Brazil
DepressivesBrot
Get a new exe from my sig and reapply tje svn files. Starting the Vanilla exe tends to f'up some files.


Yeah, nice and simple SCIs, thanks a lot.
Re: Instructions for using SVN[message #314500] Mon, 21 January 2013 14:33 Go to previous messageGo to next message
Voteslave

 
Messages:30
Registered:July 2005
DepressivesBrot
Get a new exe from my sig and reapply tje svn files. Starting the Vanilla exe tends to f'up some files.


Hi

I have the newest SVN and downloaded the latest exe file but when i run it it crashes (VFS_INIT.CPP error, could not initiate library [Data\Ambient.slf] - i can provide exact details if needed)

also my JA2.ini file now has a red exclamation mark

Maybe i've missed something - what does the bit in bold in the quote above mean?

thanks
Re: Instructions for using SVN[message #314504] Mon, 21 January 2013 15:55 Go to previous messageGo to next message
DepressivesBrot

 
Messages:3806
Registered:July 2009
You did copy the svn stuff and exe to an existing JA2 installation, right? Also, check if the ja2.ini is empty and re-download if that is the case (just delete the file and let svn update again)


Re: Instructions for using SVN[message #316422] Wed, 20 March 2013 23:10 Go to previous messageGo to next message
tbird94lx

 
Messages:695
Registered:April 2002
Location: ohhhhhh canada
gave up months ago as svn just wouldnt work period..am glad i decided to d/l new tortoise svn thingie and try again..works fine now..just instaleld..created folder named svn for the crud and copied the link to the checkout thingie..easy peasy..didnt hafta do diddly squat else..is downloading fine and dandy like a bear with candy.bobs your uncle...YES..i'm still alive..go figure o.O


Re: Instructions for using SVN[message #316428] Thu, 21 March 2013 01:53 Go to previous messageGo to next message
tbird94lx

 
Messages:695
Registered:April 2002
Location: ohhhhhh canada
pity whats in svn dosnt run ..did fresh install of ja2 then added the svn contents..game wont load..errors galore followed by a hit esc ..hohumm


Re: Instructions for using SVN[message #316432] Thu, 21 March 2013 02:27 Go to previous messageGo to previous message
Sam Hotte

 
Messages:2012
Registered:March 2009
Location: Middle of Germany
Tbird, judging by the error in the bugreport thread you posted, you did the same as Brujah a few post up here: running newest gamedir with outdated .exe. SVN does not bring along current exe, so do as Depri told:
DepressivesBrot
Get a new exe from my sig and reapply tje svn files. Starting the Vanilla exe tends to f'up some files.

[Updated on: Thu, 21 March 2013 02:28] by Moderator

Previous Topic: Release Notes
Next Topic: SVN Server Support
Goto Forum:
  


Current Time: Thu Apr 25 17:02:08 EEST 2019

Total time taken to generate the page: 0.04016 seconds