Home » MODDING HQ 1.13 » v1.13 General Development Talk » Instructions for using SVN
Re: Instructions for using SVN[message #287797] Wed, 27 July 2011 22:12 Go to previous messageGo to next message
Marlboro Man

 
Messages:1268
Registered:October 2005
Location: USA
Finally! Seems to be working ok now. Wink


Re: Instructions for using SVN[message #287807] Wed, 27 July 2011 22:45 Go to previous messageGo to next message
lockie

 
Messages:3968
Registered:February 2006
Location: Scotland
Yuuup , it's a'workin' !


Re: Instructions for using SVN[message #288590] Sun, 07 August 2011 15:03 Go to previous messageGo to next message
takami

 
Messages:12
Registered:August 2011
Seems down again? Sad
Re: Instructions for using SVN[message #288591] Sun, 07 August 2011 15:08 Go to previous messageGo to next message
PasHancock

 
Messages:738
Registered:February 2011
Location: Estonia,Tallinn
yes
Re: Instructions for using SVN[message #288598] Sun, 07 August 2011 17:51 Go to previous messageGo to next message
Marlboro Man

 
Messages:1268
Registered:October 2005
Location: USA
It just worked for me, I updated to rev 1318. Smile


Re: Instructions for using SVN[message #288599] Sun, 07 August 2011 18:13 Go to previous messageGo to next message
takami

 
Messages:12
Registered:August 2011
Ah great, that works now.

But the source code still seems inaccessible.
At least I'm getting a SSL certificate error now, so someone's probably working on it.
Re: Instructions for using SVN[message #289024] Sun, 14 August 2011 15:05 Go to previous messageGo to next message
STK

 
Messages:110
Registered:December 2010
Location: UK
Holy crap I see in the latest version that throwing items is now fixed does this mean that I can use grenades now in MP Smile.
Re: Instructions for using SVN[message #289025] Sun, 14 August 2011 15:08 Go to previous messageGo to next message
PasHancock

 
Messages:738
Registered:February 2011
Location: Estonia,Tallinn
How can you know that?

Re: Instructions for using SVN[message #289026] Sun, 14 August 2011 15:17 Go to previous messageGo to next message
STK

 
Messages:110
Registered:December 2010
Location: UK
use SVN and once its updated click show log tells ya all the latest fixes in that build.
Re: Instructions for using SVN[message #289684] Tue, 23 August 2011 12:47 Go to previous messageGo to next message
STK

 
Messages:110
Registered:December 2010
Location: UK
Damn this keeps getting better and better.

Thanks 1.13 team.

Cant wait to now play MP with grenades Smile
Re: Instructions for using SVN[message #290976] Thu, 22 September 2011 05:26 Go to previous messageGo to next message
Esgaro

 
Messages:12
Registered:September 2008
So what is the current procedure for putting together a full setup of the newest version? I checked out
https://81.169.133.124/source/ja2/branches/Wanne/JA2%201.13%20MP
and
https://81.169.133.124/source/ja2/trunk/GameSource/ja2_v1.13

I was able to build the 1.13MP checkout just fine. The first build went fine, and gave me a "JA2_EN_Debug.exe". "Whoops" I think, "I accidentally made a debug build". So I switch the dropdown to release and get "JA2_PO_Release.exe". That is somewhat unexpected. Did it switch languages somehow, or does that "EN" and "PO" mean something other than what I think it means?

I assume one copies the contents of the gamedir directory from MP over the directory in the base setup in order to get things up to date. Is that right?
Re: Instructions for using SVN[message #292720] Tue, 25 October 2011 11:58 Go to previous messageGo to next message
JMich

 
Messages:580
Registered:January 2011
Location: Greece
I just reinstalled VS2010, checked out the svns (both official and developer's) and tried to do a clean compile to see that my VS works as intended. Both code versions cannot compile due to
Error	8	error C2440: '=' : cannot convert from 'const ModifiedMapFile *' to 'ModifiedMapFile *'	c:\code projects\svn code\tileengine\saveloadmap.cpp	203	1	TileEngine
Error	9	error C2440: '=' : cannot convert from 'const ModifiedMapFile *' to 'ModifiedMapFile *'	c:\code projects\svn code\tileengine\saveloadmap.cpp	215	1	TileEngine
which are the lines
*ppMMF = &(*itr);
and
pResult = &(*itr);
introduced in revision 4665.
Is this a VS10 specific error, or do I need to modify some setting to allow the code to compile?
Re: Instructions for using SVN[message #292838] Sat, 29 October 2011 17:20 Go to previous messageGo to next message
Jenilee

 
Messages:15
Registered:May 2011
If you want to just compile with the caching stuff disabled, you can modify the following:

TryGetModifiedMapFile function

Quote:

//Jenilee: disabled
bool TryGetModifiedMapFile( UINT32 uiType, INT16 sMapX, INT16 sMapY, INT8 bMapZ, ModifiedMapFile** ppMMF )
{
return false;

/*
if (ppMMF == NULL)
return false;

ModifiedMapFile key(uiType, sMapX, sMapY, bMapZ);
ModifiedMapFileSet::iterator itr = g_mapFileSet.find(key);
if (itr == g_mapFileSet.end())
{
*ppMMF = NULL;
return false;
}

*ppMMF = &(*itr);

return true;
*/
}


GetOrCreateModifiedMapFile function

Quote:


//Jenilee: disabled
ModifiedMapFile& GetOrCreateModifiedMapFile(UINT32 uiType, INT16 sMapX, INT16 sMapY, INT8 bMapZ)
{
ModifiedMapFile* pResult = NULL;
return *pResult;

/*
if ( TryGetModifiedMapFile(uiType, sMapX, sMapY, bMapZ, &pResult) )
return *pResult;

ModifiedMapFile key(uiType, sMapX, sMapY, bMapZ);
ModifiedMapFileSet::iterator itr = g_mapFileSet.insert(g_mapFileSet.end(), key);

pResult = &(*itr);

if (pResult)
GetMapTempFileName( pResult->uiType, pResult->szMapName, pResult->sMapX, pResult->sMapY, pResult->bMapZ );

return *pResult;
*/
}


SaveModifiedMapStructToMapTempFile function

insert the following as the first line:

Quote:

g_useSaveCache = false; //Jenilee: force disabled!


It won't fix the caching issue but you can compile and run the game fine.
Re: Instructions for using SVN[message #292914] Mon, 31 October 2011 21:56 Go to previous messageGo to next message
tais

 
Messages:796
Registered:February 2008
Location: NL
Hereby repeating JMich's report, code does not compile unless using Jen's fix, after that all goes well, someone gonna fix this?

☆☆M☆☆
Re: Instructions for using SVN[message #311167] Sun, 14 October 2012 06:27 Go to previous messageGo to next message
Julix

 
Messages:85
Registered:June 2010
Location: Germany

I installed it, it worked. Then I changed Dr.Q's stats using "Merc Profile Editor", and was about to change ini settings, but I can't find the changes anywhere (nor the file that I thought I was changing), instead I"m getting this:


JA2 Fatal Error
File : sgp.cpp
Line : 788
Location: InitializeStandardGamingPlatform
Initializing Virtual File System failed


Has anyone seen this one before? What is the sgp.cpp file? can't find that one either.

Also the icons change randomly when I run any of the applications in the JA2 folder. Sofar I've seen 4 different symbols that they become instead of the normal version... :-S



EDIT: No idea what caused it - but I downloaded the SVN again, and without changing anything else I just copied it over (and told it to overwrite) - and then half way through I remembered I should probably reinstall JA2 first, so I cancelled - then I thought I should test again. So I did, and it worked. And the stat change is still there, must not have gotten there before overwriting the one that caused the problem. What ever it was....

EDIT2: I just found it: I started the old JA2.exe once and that reset the JA2.ini and replaced everything in it with a line about where the CD is... haha Very Happy Definitively deleting the file, or at least moving it out of the main folder unless you know a reason not to.

[Updated on: Sun, 14 October 2012 20:34] by Moderator

Re: Instructions for using SVN[message #312968] Tue, 11 December 2012 20:52 Go to previous messageGo to next message
K0ukku

 
Messages:192
Registered:December 2009
I am little bit confused: What is the right address to download the latest 1.13 trunk by the SVN Tortoise software?
Re: Instructions for using SVN[message #312969] Tue, 11 December 2012 20:58 Go to previous messageGo to next message
Sam Hotte

 
Messages:2033
Registered:March 2009
Location: Middle of Germany
http://www.ja-galaxy-forum.com/board/ubbthreads.php/topics/293324/New_SVN_address.html#Post293324
says:
https://ja2svn.dyndns.org/source/ja2/
Re: Instructions for using SVN[message #314041] Wed, 09 January 2013 14:03 Go to previous messageGo to next message
Brujah

 
Messages:41
Registered:January 2013
Location: Brazil
I did everything marlboro man said and got this:

http://i49.tinypic.com/beuj4l.png


I moved all the files from the tortoise svn download to a fresh install of JA2 gold with 1.12 patch.
Re: Instructions for using SVN[message #314042] Wed, 09 January 2013 14:40 Go to previous messageGo to next message
DepressivesBrot

 
Messages:3728
Registered:July 2009
Get a new exe from my sig and reapply tje svn files. Starting the Vanilla exe tends to f'up some files.

[Updated on: Wed, 09 January 2013 14:42] by Moderator



Re: Instructions for using SVN[message #314044] Wed, 09 January 2013 15:08 Go to previous messageGo to next message
Brujah

 
Messages:41
Registered:January 2013
Location: Brazil
DepressivesBrot
Get a new exe from my sig and reapply tje svn files. Starting the Vanilla exe tends to f'up some files.


Yeah, nice and simple SCIs, thanks a lot.
Re: Instructions for using SVN[message #314500] Mon, 21 January 2013 14:33 Go to previous messageGo to next message
Voteslave

 
Messages:30
Registered:July 2005
DepressivesBrot
Get a new exe from my sig and reapply tje svn files. Starting the Vanilla exe tends to f'up some files.


Hi

I have the newest SVN and downloaded the latest exe file but when i run it it crashes (VFS_INIT.CPP error, could not initiate library [Data\Ambient.slf] - i can provide exact details if needed)

also my JA2.ini file now has a red exclamation mark

Maybe i've missed something - what does the bit in bold in the quote above mean?

thanks
Re: Instructions for using SVN[message #314504] Mon, 21 January 2013 15:55 Go to previous messageGo to next message
DepressivesBrot

 
Messages:3728
Registered:July 2009
You did copy the svn stuff and exe to an existing JA2 installation, right? Also, check if the ja2.ini is empty and re-download if that is the case (just delete the file and let svn update again)


Re: Instructions for using SVN[message #316422] Wed, 20 March 2013 23:10 Go to previous messageGo to next message
tbird94lx

 
Messages:725
Registered:April 2002
Location: ohhhhhh canada
gave up months ago as svn just wouldnt work period..am glad i decided to d/l new tortoise svn thingie and try again..works fine now..just instaleld..created folder named svn for the crud and copied the link to the checkout thingie..easy peasy..didnt hafta do diddly squat else..is downloading fine and dandy like a bear with candy.bobs your uncle...YES..i'm still alive..go figure o.O


Re: Instructions for using SVN[message #316428] Thu, 21 March 2013 01:53 Go to previous messageGo to next message
tbird94lx

 
Messages:725
Registered:April 2002
Location: ohhhhhh canada
pity whats in svn dosnt run ..did fresh install of ja2 then added the svn contents..game wont load..errors galore followed by a hit esc ..hohumm


Re: Instructions for using SVN[message #316432] Thu, 21 March 2013 02:27 Go to previous messageGo to next message
Sam Hotte

 
Messages:2033
Registered:March 2009
Location: Middle of Germany
Tbird, judging by the error in the bugreport thread you posted, you did the same as Brujah a few post up here: running newest gamedir with outdated .exe. SVN does not bring along current exe, so do as Depri told:
DepressivesBrot
Get a new exe from my sig and reapply tje svn files. Starting the Vanilla exe tends to f'up some files.

[Updated on: Thu, 21 March 2013 02:28] by Moderator

Re: Instructions for using SVN[message #316447] Thu, 21 March 2013 11:44 Go to previous messageGo to next message
Gambigobilla

 
Messages:719
Registered:July 2008
Also running vanilla ja2.exe messes the whole insatallation. It is a good idea to delete it after installing the game just in case. DepressivesBrot can give you a shiny new exe as Sam Hotte said.
Re: Instructions for using SVN[message #316532] Mon, 25 March 2013 04:59 Go to previous messageGo to next message
yanzco

 
Messages:30
Registered:July 2010
hi. been long time i played..
im having trouble installing the latest clean build..

i got ja2 gold v4552

then downloaded tortoise.. installed latest svn.
then copied it to the game directory..

when starting the game i get errors..


xml_facilitytypes.cpp
line 819
dacilitytypes.xml error facilitytypeendelementhandle

assignment type for facility 3 is unrecognized


init.cpp
line 853
initializeja2

loading external data failed


did i do something wrong?
Re: Instructions for using SVN[message #316538] Mon, 25 March 2013 11:00 Go to previous messageGo to next message
DepressivesBrot

 
Messages:3728
Registered:July 2009
Yes.
1) Don't mix outdated stable releases with unstable data
2) Read the textfile that comes with the SVN download


Re: Instructions for using SVN[message #316572] Tue, 26 March 2013 02:41 Go to previous messageGo to next message
yanzco

 
Messages:30
Registered:July 2010
how do i know which version the sVN is?
Re: Instructions for using SVN[message #316576] Tue, 26 March 2013 03:33 Go to previous messageGo to next message
Sam Hotte

 
Messages:2033
Registered:March 2009
Location: Middle of Germany
Use tortoise's command 'show log' to see what current version the repo is at.
Or do you mean something else?
Re: Instructions for using SVN[message #316580] Tue, 26 March 2013 04:43 Go to previous messageGo to next message
yanzco

 
Messages:30
Registered:July 2010
Sam_Hotte
Use tortoise's command 'show log' to see what current version the repo is at.
Or do you mean something else?



i mean the game version..

in the skydrive for ja2.exe
https://skydrive.live.com/?cid=013a6926eac52083&id=13A6926EAC52083!202

latest is 5951

tortoise show log is 1628

i meant which ja2.exe would be compatible..

< confused :confused:

[Updated on: Tue, 26 March 2013 04:43] by Moderator

Re: Instructions for using SVN[message #316585] Tue, 26 March 2013 11:40 Go to previous messageGo to next message
DepressivesBrot

 
Messages:3728
Registered:July 2009
They are both correct. One counts the Data and one the Exe revisions. As a rule of thumb, latest with latest unless specified.


Re: Instructions for using SVN[message #316588] Tue, 26 March 2013 12:48 Go to previous messageGo to next message
yanzco

 
Messages:30
Registered:July 2010
DepressivesBrot
They are both correct. One counts the Data and one the Exe revisions. As a rule of thumb, latest with latest unless specified.


alright.. thanks ! Very Happy

but i have a question.. the last version i played ( forgot which ) around late quarter of 2012..
it had lots of new IMP portraits.. male and female ones..

but this latest version i got didnt have any new IMP portraits..
but it had new mercs..

wondering if i missed something to update..

Re: Instructions for using SVN[message #320502] Fri, 24 May 2013 07:46 Go to previous messageGo to next message
Reno
Messages:6
Registered:October 2007
Is it just me, or is SVN unreachable at the moment? (JA:F KickStarter crowd influx?)

UPDATE: Never mind, it's back up. Thank you.

[Updated on: Fri, 24 May 2013 09:18] by Moderator

Re: Instructions for using SVN[message #321754] Thu, 20 June 2013 03:02 Go to previous messageGo to next message
dfwerwolf
Messages:8
Registered:November 2010
Couldn't connect to SVN for the whole day. What's up?
Re: Instructions for using SVN[message #321765] Thu, 20 June 2013 13:14 Go to previous messageGo to next message
lockie

 
Messages:3968
Registered:February 2006
Location: Scotland
Think it's still off , no idea why .


Re: Instructions for using SVN[message #321783] Fri, 21 June 2013 04:46 Go to previous messageGo to next message
Kaerar

 
Messages:2090
Registered:January 2003
Location: Australia :D
SVN is up but keeps halting after downloading a random amount of files.

Any idea whats up?


Re: Instructions for using SVN[message #321786] Fri, 21 June 2013 10:13 Go to previous messageGo to next message
silversurfer

 
Messages:2041
Registered:May 2009
The server seems to be up but it looks like it is running over a poor wireless connection with lots of packet loss and poor speed.

Can someone contact lalienxx?

Re: Instructions for using SVN[message #335089] Wed, 20 August 2014 16:16 Go to previous messageGo to next message
GamerMan
Messages:1
Registered:July 2011
Hello,

Is there a new SVN url working currently?

Thanks
Re: Instructions for using SVN[message #335090] Wed, 20 August 2014 16:23 Go to previous messageGo to previous message
DepressivesBrot

 
Messages:3728
Registered:July 2009
ja2svn.mooo.com


Previous Topic: Release Notes
Next Topic: SVN Server Support
Goto Forum:
  


Current Time: Thu Mar 30 15:41:06 EEST 2017

Total time taken to generate the page: 0.02260 seconds