Home » MODDING HQ 1.13 » v1.13 Bug Reports » Bug: Items dropped from vehicle disappear
Bug: Items dropped from vehicle disappear[message #364823] Fri, 26 August 2022 11:23 Go to next message
Vandenberg is currently offline Vandenberg

 
Messages:6
Registered:June 2013
I noticed some stuff missing so I retraced a save game where I still had it.

The situation is like this: My mercs are all grouped around the ice cream truck, being prone in a big group around the truck (as they do).
I open the truck inventory and drop all items with shift + e.
The items appear in the sector inventory and immediately turn grey (as in can't pick up).
Once I leave the sector inventory and come back, all dropped items are gone.
If I move my mercs out of the way before I drop the items, everything goes fine.

I think I used SCI_JA2v1.13_Revision_8796_on_GameDir_2531 on the GOG version.

[Updated on: Fri, 26 August 2022 11:49]

Report message to a moderator

Private
Re: Bug: Items dropped from vehicle disappear[message #364961 is a reply to message #364823] Sun, 30 October 2022 21:47 Go to previous message
harveson is currently offline harveson

 
Messages:30
Registered:August 2015
Location: Minnesota
Hey,

This happened to me as well.
I'm using an OLD 7609 version of 1.13; I've made (not recommended) changes to the INI (and MORALE settings) after the start of the campaign.
I didn't link this behavior to the vehicles, until now.
I hit a point where the mine income added money to my account, $32,767 or so; I was thinking of the old Y2K problems where a register went tilt, and wiped out a computer's memory.
It's reaching, I realize.

I had Ira in the Truck who dropped a ton of guns from the Truck, and drove away. I moved some other MERCs, and then later checked the Sector to have Jimmy change his repair items.
The Sector at Estoni was empty - NOTHING - everything was gone!
I checked the sector inventory screen - and IT WAS ALL THERE! All the items were intact. Huh?
(I had Hamous "retrieve" an item or two, and drop them - they appeared.)
I checked the "live" tactical screen at Estoni; buildings there, Jake there, Jimmy there, no items.
I re-loaded a previous save, and moved the Hummer down to Grumm Mine; I dumped cargo from the Hummer and drove away to pick up more from another sector.
Checking back at Grumm Mine - EVERYTHING'S GONE!

So it the bug with vehicles?



Murphy was an optimist

Report message to a moderator

Private 1st Class
Previous Topic: Losing loyality as the battle progresses?
Next Topic: ubMaxNum
Goto Forum:
  


Current Time: Sun Dec 04 18:13:13 EET 2022

Total time taken to generate the page: 0.01419 seconds